Захист звинуваченого у тероризмі кримськотатарського активіста Едема Бекірова вказав на грубі помилки у сфабрикованій проти нього справі.

Російські силовики звинуватили його у поширенні і транспортуванні 12 кілограм тротилу і 190 бойових патронів. Але чоловік фізично не міг підняти сумку з таким вмістом. Таку думку висловив адвокат ув'язненого Олексій Ладин, передають Крим.Реалії.

"У зв'язку зі станом здоров'я він просто фізично не може підняти не те що сумки з 14 кілограмами - він кілограма два-три не може підняти, це протипоказано медиками. У травні 2018 року він переніс операцію з шунтування серцевого м'яза, і медики забороняли йому навіть кашляти. він фізично не міг передати цю сумку", - розповів адвокат.

Крім того Ладин зазначив, що під час допиту "секретного свідка" співробітники ФСБ "не дуже добре собі уявляли реальний стан здоров'я" Бекирова.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Мій підзахисний чітко пояснив, де і з ким він перебував, коли в травні приїхав до Криму до своїх родичів, - буквально крок за кроком, по годинах. Плюс у нього були два стільникові телефони, тобто по біллінг можна встановити його місцезнаходження. він в принципі не знаходився за адресою, де, як вважає ФСБ, відбулася передача патронів і вибухівки", - додав Ладин.

Також адвокат зауважив, що Бекіров не помер в СІЗО, тому що йому передали ліки.

"На день він потребує 16 різних таблеток просто для підтримки життя, щодня робити перев'язки із застосуванням мазей. Зараз він сам собі надає медичну допомогу, однак цього недостатньо. Захист використовує всі доступні інститути для того, щоб запросити фахівців і провести обстеження Едему Бекирова для вирішення питання про неможливість утримувати його в слідчому ізоляторі", - сказав адвокат.

Адвокат наголосив, що хвороби Бекирова не дозволяють утримувати його в СІЗО.

"Якщо не буде ніяких результатів, ми найближчим часом звернемося із заявою про термінові заходи до Європейського суду з прав людини", - заявив адвокат.

Нагадаємо, чотирьох заарештованих фігурантів сфабрикованої справи "Хізб-ут-Тахрір" вивезли в Ростов-на-Дону.

Раніше Знай.uа писав про те, що діяльність кримсько-татарської громади на території півострова суттєво звузилася в офіційному плані і переходить у підпілля. Але навіть там кримськотатарських активістів наздогнали затримання співробітниками ФСБ Росії.

Також Знай.uа повідомляв, що Міністерство закордонних справ України назвало 11 громадян України, які є політичними ув'язненими в Росії.