Північно-Кавказький окружний військовий суд в російському Ростові-на-Дону у понеділок, 24 грудня, виніс вирок фігурантам першого Бахчисарайського справи "Хізб ут-Тахрір".

Про це повідомляє видання Крим.Реалії.

У повідомленні йдеться, що Енвера Мамутова засудили до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з обмеженням свободи на термін 1 рік 6 місяців, Руслана Абільтарова, Ремзі Меметова і Зеврі Абсеітова - до 9 років колонії суворого режиму з обмеженням свободи на термін 1 рік.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Як пояснив російський журналіст Антон Наумлюк, обмеження свободи, згадане у тексті вироку, настає після основного терміну. Йдеться про обмеження, не пов'язані з перебуванням під вартою, в тому числі не можна міняти місце проживання, залишати його в певні години, не відвідувати місця проведення масових заходів і не брати участь в них.

Адвокати підзахисних повідомили, що мають намір оскаржити рішення суду.

суд
суд

Нагадаємо, чотирьох заарештованих фігурантів сфабрикованої справи "Хізб-ут-Тахрір" вивезли в Ростов-на-Дону.

Про це повідомляє у Facebook спільнота "Кримська солідарність".

"Сьогодні, 23 травня 2018 року, від координатора Кримської солідарності Ділявера Меметова надійшла інформація, що вчора, 22 травня, чотирьох кримських татар - Ремзі Меметова, Енвера Мамутова, Рустема Абільтярова і Зеврі Абсеїтова - етапували в Ростов-на-Дону для продовження розгляду справи", - пишуть активісти.

Вони нагадали, що всіх чотирьох затримали у травні 2016 року по сфабрикованій справі проти організації "Хізб-ут-Тахрір", яку в Росії називають екстремістською.

Раніше Знай.uа писав про те, що діяльність кримсько-татарської громади на території півострова суттєво звузилася в офіційному плані і переходить у підпілля. Але навіть там кримськотатарських активістів наздогнали затримання співробітниками ФСБ Росії.

ФСБ
ФСБ

Про це в інтерв'ю "Главкому" розповів заступник голови Меджлісу кримсько-татарського народу Ільмі Умеров.

Також Знай.uа повідомляв, що Міністерство закордонних справ України назвало 11 громадян України, які є політичними ув'язненими в Росії.