Радник президента України Юрій Бірюков розповів, що ЗСУ зуміли взяти під контроль практично всю "сіру зону" на Донбасі.

ЗСУ
ЗСУ

Про це він розповів у ефірі одного із українських телеканалів.

"Від того стану, в якому ми почали в травні 2014 року, дві третини території Донбасу були звільнені. Практично вся" сіра "зона звільнена і взята під контроль", - наголосив радник президента.

Популярні новини зараз
ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Нагадаємо, днями у мережі з'явилося відео, на якому зафіксовано знищення одного із укріплень бойовиків на Донбасі.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

Відео було оприлюднено на сторінці у Facebook офіцером ЗСУ та блогером Анатолієм "Штірліцом" Штефаном.

На відео видно, як після влучного пострілу з боку українських позицій відбувається потужний вибух. Цим вибухом, як зазначає Штефан, був знищений взводно-опорний пункт (ВОП) бойовиків.

Донбас
Донбас

"В черговий раз російсько-окупаційні війська почали провокувати. Сказати, що ми добре влучили, це нічого не сказати, просто знищили ВОП та бліндаж з колорадами. Не потрібно турбувати осиний рій, бо вони дуже стають розлючені. Вірте ЗСУ та її героїчним воїнам - захисникам! Все буде Україна і перемога за нами!", - написав Штефан під відео.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українські військові ліквідували на Донбасі ще двох терористів "ДНР" - уродженця Макіївки Володимира Данилова та Олександра Германського.

бойовик "ДНР"
бойовик "ДНР"

Першого прислужника окупантів ЗСУ усунули 7 вересня, а другого - 12 вересня, повідомив офіцер Анатолій Штефан (Штирліц) на своїй сторінці у Facebook та опублікував відповідні фото.

"Бригада-200 поповнилася черговими дембелями. Адекватна відповідь. Все буде Україна, і перемога за нами!" - написав військовий.

Також Знай.ua писав про те, що в мережу потрапило відео, на якому відзняте точне попадання військовослужбовців Збройних сил України з повітря по донецьким бойовикам.