У Тернопільській області в Православну церкву України перейшов храм Благовіщення Пресвятої Богородиці, що розташований в селі Трибухівці. Про це повідомили у Тернопільській єпархії. Стало відомо, що настоятелем храму прийнятий протоієрей Степан Татарин.

Уточнюється, що це перший випадок переходу в ПЦУ в Тернопільській області.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", Московський патріархат втратив ще 20 парафій: ПЦУ перемагає.

У деяких областях України до нової помісної церкви перейшли вже за 20 громад з-під крила Московського патріархату.

Хоча зараз ще законодавчо не затверджені подібні переходи. Також є політичні сили, які противляться прийняття відповідного законодавства. Про це повідомив директор департаменту у справах релігій Міністерства культури України Андрій Юраш в інтерв'ю "Главкому".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що США надали всебічну підтримку у створенні Православної церкви України.

Держсекретар США Майк Помпео особистого поспілкувався з Предстоятелем Православної церкви митрополитом Епіфанієм.

Приїзд екс-директора ЦРУ Джека Девайн був пов'язаний із завершенням процесу створення Православної Церкви України і свідчить про важливу роль і підтримки США в питанні надання Томосу - таку думку висловив політолог Катерина Одарченко коментуючи факт особистого спілкування по телефону Державного секретаря США Майка Помпео з Предстоятелем Православної церкви митрополитом Епіфанієм.

При цьому Одарченко Катерина відзначає, що Держдеп на рівні Держсекретаря ніколи не був помічений в коментуванні яких-небудь церковних тим, що є екстраординарною подією.

Аналізуючи ситуацію, пов'язану з приїздом Джека Девайн Катерина Одарченко звертає увагу на факт нагородження патріархом Філаретом екс-директора ЦРУ орденом Андрія Первозванного «за внесок у створення української автокефальної церкви». При цьому, на думку політолога, вельми примітно, що за цими процесами стоїть фігура добре відомого в Україні народного депутата багатьох скликань Богдана Губського. Саме від його фонду «Україна – 21 століття», було направлено подання Філарету про нагородження Девайн орденом. А якщо згадати, що Губський довгий час був представником українського парламенту з міжпарламентських зв'язків з Конгресом США, пазл мозаїки в загальній картині знаходить на своє місце.