В. о міністра охорони Здоров'я України Уляна Супрун влаштувала ревізію традиційного новорічного та різдвяного меню українців. Половина всього, що ми звикли їсти на свята, звичайно ж, виявилася шкідливою, жирною, і погано перетравлюваною. Супрун розповіла, як зробити меню корисніше, пост про це з'явився на офіційній сторінці чиновниці в Facebook.

Супрун радить зважити всі за і проти, коли плануєте складне багате меню до свят. За її словами, шум, опіки, багатозадачність, важкі сумки і витрати грошей - ніщо з цього здоров'я вам не додасть.

Супрун радить те ж саме, але трохи простіше і здоровіше.

"Візьмемо олів'є. Це салат, тому що в ньому багато порізаних компонентів і соус: картопля, морква, цибуля, огірки, м'ясо, яйця і жирний майонез. Власне, олів'є може бути повноцінною їжею, а не "салатом": тут є білки, жири, повільні вуглеводи. Що зробити? Якщо є олів'є - не готуйте більше калорійних страв. Зрозумійте, що майонез - це проблема. Його багато, він калорійний, малопитательный, і утрудняє травлення ".

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також вона порадила відмовитися від традиційного салату "оселедець під шубою" - страва, в якій багато майонезу і людської праці. Зробіть простіше - окремо оселедець або скумбрія. Окремо - вінегрет, і додайте до цього печені овочі: картопля, селера, пастернак, морква, гарбуз і масло. Ви отримаєте те ж, але в більш легкій формі. І готувати простіше.

Уляна Супрун пропонує запікати м'ясо, ніж смажити, а холодець доповнити овочевим салатом і цвіклі (блюдо, яке готується з відвареної столового буряка, хрону і прянощів).

"Добре приготувати до свят суп, курячий або рибний бульйон або борщ. Рідка тепла їжа, в якій - все корисне з овочів сприяє травленню, але й утримує нас від переїдання. Суп це джерело мікроелементів і доступних поживних речовин на ранок похмілля".

Нагадаємо, Кардашьян показала, як худне після свят – назад до салатів.

Також ми писали, що Супрун схвилювала українців: розповіла нове про магнітні бурі, перевернувши всі уявлення про них.

Нагадаємо, Супрун розповіла про "лікувальний" алкоголь: записуйте новорічний рецепт.

Як повідомляв Знай. ua, у мережі показали реалії українських дитячих лікарень. На фото чітко видно поганий стан стін і тумбочок.