У Кремлі відзначилися цинічною заявою в бік полонених у Керченській протоці українських моряків.

українські моряки в полоні агресора
українські моряки в полоні агресора

Нахабну заяву зробив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передають ЗМІ.

Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Пєсков сказав, що у Кремлі не вважають захоплених у нейтральних водах Чорного моря українських моряків військовополоненими.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні
Показати ще

Військовополонених тут немає. Я не знаю, які вони давали свідчення, оскільки триває слідство. Ми не можемо постійно відстежувати, як триває слідство. Але я не можу погодитися з тим, що мова йде про військовополонених. Ніяких військовополонених на території Російської Федерації немає, – сказав Пєсков.

Крім того, прес-секретар Путіна додав, що "йдеться про справу, яка розслідується у зв'язку з порушенням державного кордону Російської Федерації іноземними громадянами".

військовополонені українські моряки
військовополонені українські моряки

Нагадаємо, у Криму підконтрольний російським окупантам суд залишив українського моряка, мічмана Андрія Шевченка під арештом, передає Крим.Реалії.

Полонені українські моряки
Полонені українські моряки

Суддя відмовив в апеляційній скарзі, скоротивши термін утримання під вартою Шевченко лише на добу. Українець буде перебувати в московському СІЗО до 24 січня 2019 року.

суд
суд

Його адвокат Тетяна Окушко сказала, що в момент захоплення її підзахисному не давали правозахисника протягом доби, а зараз його утримують у неналежних умовах.

Як повідомляв раніше Знай.ua, співробітник СБУ Андрій Драч, захоплений ФСБ біля Керченської протоки, офіційно визнав себе військовополоненим.

Про це повідомив адвокат українського військового Артем Пепа.

"Андрій в рамках допиту заявив про те, що вважає себе військовополоненим, у решті питань відмовився від дачі свідчень", - написав він у Facebook.

Також Знай.ua писав про те, що в результаті нападу російськими силовиками на українських військових у Керченській протоці в полон потрапили двадцять чотири моряки ВМС України.