Черговий циклон, який синоптики назвали Uta, прийде в Україну з північно-заходу Європи вже 29 грудня і принесе дощі з мокрим снігом.

Про це повідомили в українському Гідрометцентрі.

Проте, протягом найближчих п'яти днів по всій території країни прогнозують рясні опади: від дощу з мокрим снігом, на заході та півдні до рясних снігопадів у центрі і на північному сході.

У суботу, 29 грудня, опади у вигляді снігу, мокрого снігу з дощем, прогнозують по всій Україні. Але температура повітря буде значно різнитися: від -5-7 морозу, на північному сході до +1-4 тепла, на заході та півдні України.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

У неділю, 30 грудня, складні метеоумови збережуться по всій країні. Температура повітря залишиться на рівні попереднього дня.

У новорічну ніч в основному буде мороз, хоча на заході країни очікується дощ та плюсова температура. Вночі з 31 грудня на 1 січня синоптики обіцяють 4-9 градусів нижче нуля, а ось вдень температура значно підвищиться. Про це повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда.

За його словами, в новорічну ніч погода буде досить різноманітною.

В столиці новорічна ніч буде досить морозною – 5-7 нижче нуля, але до ранку мороз спаде до 2-3 градусів.

Разом з тим варто відзначити, що відомий український синоптик Наталка Діденко розповіла, якою буде погода в останні вихідні 2018 року.

За словами синоптика, українцям варто очікувати несподіваного удару стихії. У деяких областях країни температура знизиться до -14 градусів. У той же час, за словами Діденка, кілька областей можуть очікувати плюсової температури.

"Особливий уїк-енд старого року – завершальний. Додасться морозу. У нічні години температура повітря в Україні становитиме -2...-9 градусів, у Харківській, Сумській, Луганській і Чернігівській областях місцями до -10...-14 градусів. У денні години в суботу-неділю очікується від 2 градусів морозу до 2 градусів тепла, на північному сході -3...-7 градусів. У західних областях і в південній частині - близько нуля, вдень +1...+5 градусів".

У Києві 29 і 30 грудня очікується невелике похолодання в нічний час і незначні опади. Переважатиме хмарна волога погода.

"Вночі в столиці -2...-4 градуси, в ніч на неділю до -7 градусів, вдень температура повітря буде коливатися від +2 до -2 градусів".

Нагадаємо, синоптики розповіли, де де вдарять морози, а де почнеться весна.

Як повідомляв "Знай.ua", українці назвали найулюбленіші свята.

Також "Знай.ua" писав, що стихія підготувала українцям порцію гидоти, готуйтесь до найгіршого.

Погода на Новий рік відзначиться різноманіттям – синоптики