Для більшості українців ключові державні та релігійні свята є дуже важливими.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, відповідно до опублікований рейтингів, українців святкують та вважають важливими наступні свята:

Різдво Христове - 82,2%
Великдень - 81,7%
Новий рік - 75,3%
Міжнародний жіночий день - 42,9%
Трійця - 37,2%
День Перемоги - 35%
День Незалежності України - 22%
День захисника України - 14,4%
День міжнародної солідарності трудящих - 10,8%
День Конституції - 8,2%

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Соціологи вже встигли розповісти, що у порівнянні з попередніми опитуванні найбільш суттєво зросла значимість Дня Незалежності. Також збільшилось людей, які підтримують святкування Дня захисника України і Дня Конституції.

При цьому варто відзначити, що дещо зменшилось число прихильників Міжнародного жіночого дня. Також стабільно в трійці улюблених свят залишаються Різдво Великдень і Новий рік.

Разом з тим варто відзначити, що у жовтні центральний вхід до столичної мерії був зачинений, у зв’язку з ремонтно-реставраційними роботами на першому поверсі адміністрації. Нині роботи майже завершені: прозорі скляні стіни в кабінетах, дитяча кімната та сучасні яскраві меблі. Вартість цієї краси просто вражає – ремонт обійшовся місту у 62 млн грн.

"Боремося за те, щоб просто увійти!"

Старт цьогорічних ремонтних робіт першого поверху столичної мерії ознаменувався для киян, як початок боротьби за власні права.

Аби потрапити до будівлі Київради люди мають пройти через інший вхід, розташований ліворуч від центрального входу. Та вдавалося це далеко не всім.

"Колони поліцейських у шоломах та з дубинками і три пункти пропуску – ось через що нам доводиться проходити у дні пленарних засідань. Навіть, якщо ти офіційно зареєстрований, не факт, що потрапиш всередину – списки дуже часто "втрачаються" і ми вимушені годинами мерзнути, поки їх знайдуть. Виходить, що ми реально боремося за те, щоб увійти, бо без цих списків не пройдеш навіть через перші ворота. Це як страшний сон якийсь", – скаржиться мешканець Дарницького раойну Євген Олексійович.

Нагадаємо, 9-річного хлопчика обурила поведінка Санта Клауса.

Як повідомляв "Знай.ua", аналітики Пентагону розкрили злочинні плани Путіна на Різдво.

Також "Знай.ua" писав, що киян можуть залишити без улюбленого кінотеатру.

Погода на Новий рік відзначиться різноманіттям – синоптики