У передноворічний тиждень буде сніжна і дощова погода по всій Україні. При цьому очікуються різкі перепади температури, атмосферного тиску і вологості. Про це розповів директор українського Гідрометцентру Микола Кульбіда.

"Перед Новим роком очікується мінливий характер погоди. Часто будуть змінюватись атмосферні фронти зі снігом на Сході і Півночі або мокрим снігом і дощем на Заході і Півдні. На всій території України температура коливатиметься від 3-8 морозу вночі до 0-5 тепла вдень", - повідомив Кульбіда.

Згідно з даними Погода Уніан, на цьому тижні пройдуть снігопади, а в багатьох областях країни вдарять сильні морози.

На католицьке Різдво, 25 грудня, на сході країни будуть помірні опади. На дорогах, крім півдня, місцями ожеледиця. Вітер західний та північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря складе -1… -6° вдень, а вночі -4… -9°.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

26-27 грудня випаде невеликий сніг (у південній частині, вночі 26 грудня в Україні місцями). Температура вночі 26 грудня 3-9° морозу, 27 грудня 1-6° морозу, вдень від 4° морозу до 2° тепла, на сході та півночі Лівобережжя 1-6° морозу; в Криму вночі 0-5° морозу, вдень 0-4° тепла.

У п'ятницю, 28 грудня, пройде сніг та дощ. Вночі на сході -10°, в інших регіонах до -4°.

В останні вихідні цього року, 29-30 грудня, в Україні очікуються снігопади і дощі. У суботу вночі холодніше всього буде на сході - до -11°, на решті території -6°…+1°. Вдень температура по країні -8°...+4°. У неділю вночі на сході до -10°, вдень в Україні від -8° до +1°.

Народний прогноз погоди в Україні

25 грудня відзначається свято Спиридона Сонцеворота. З цього дня потроху починає додаватися день і ніч зменшуватися. Якщо на Спиридона світло, то Новий рік буде морозним, ясним, а коли похмуро і на деревах іній — похмурим і теплим.

26 грудня відзначається свято Євстрата, Євгенія. Який Євстрат — такий січень. Увечері в ясну погоду дроти грають, ніби струни, — на негоду.

27 грудня відзначається свято Філімона. Який Філімон — такий і лютий.

28 грудня відзначається свято день Трифона. Який Трифон — такий і березень.

29 грудня відзначається свято Агея. Який Агей — такий і квітень. На Агея іній — на святки тепло, але зі снігом. Якщо на Агея мороз, то він простоїть до Йордану. Холодний Агей — до лютої зими.

30 грудня відзначається свято Данила. Якщо з'явиться іній — на Різдво буде тепло. Який Данило — такий і травень.

Нагадаємо, що на Новий рік українців засипле пухнастим снігом, також погода принесе з собою морози в більшість областей України.

Як повідомляв портал Знай.uа, відомий український синоптик Наталка Діденко розповіла, якою буде погода у новорічну ніч з 31 грудня на 1 січня.

Також портал Знай.uа писав, що вітчизняні синоптики обіцяють теплу зиму, з температурами вище кліматичної норми на 2-3ºС. Європейські метеорологи, навпаки, обіцяють ясну і малосніжну зиму.