В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун спростовує міф про те, що від швидкого сп'яніння і похмілля потрібно з'їсти жменю активованого вугілля.

Про це вона розповіла у соцмережі Facebook.

За словами Супрун, активоване вугілля може зв'язуватися з токсичними речовинами, але не з усіма. Вугілля працює в ролі своєрідної губки - швидко вбирає і пов'язує речовини, наприклад, токсини. Чеоез це вони не встигають проникнути в шлунково-кишковий тракт і виводяться з організму природним шляхом.

Супрун розповіла, що невелике дослідження показує на відсутність будь-якого ефекту від вживання вугілля перед застіллям. Так, учасники дослідження двічі брали однакову дозу етанолу. Однак перед другим разом вони взяли по 60 грамів активованого вугілля. Після вживання активованого вугілля концентрація алкоголю в крові була така ж, як і без нього. Як висновок - вживання вугілля ні на що не впливає.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За її словами, є більш ефективні способи зменшити шкоду від вживання алкоголю.

Необхідно пити воду. Алкоголь володіє сечогінним ефектом, і треба поповнювати водний баланс. Пиття води захищає від дегідратації і потенційно зменшує кількість випитого алкоголю.

не Можна пити алкоголь на голодний шлунок. Вуглеводна їжа допомагає зменшити інтоксикацію організму.

Небажано змішувати алкоголь з газованими напоями. Алкоголь у поєднанні з ними швидше всмоктується в кров, краще поєднувати його з фруктовими соками або водою.

"Перевірений спосіб, щоб уникнути похмілля - їсти збалансовану їжу і не переборщувати", - пише Супрун.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Супрун радить зважити всі за і проти, коли плануєте складне багате меню до свят.

Як повідомляв портал "Знай.uа", Супрун зазначила, що погода не впливає на біль в спині і суглобах.
"Знай.uа" писав, що одним з напрямків медреформи є програма "Доступні ліки". Згідно з нею українці з цукровим діабетом, бронхіальною астмою, які страждають серцево-судинними захворюваннями можуть отримати ліки за рецептом лікаря.