За повідомленням Гідрометцентру, погода в Україні на 30 грудня надасть масу сюрпризів – погодні умови очікуються найрізноманітніші.

У передостанній день року, що минає, в Україні, залежно від регіону, варто очікувати морозу з рясним снігопадом, і плюсової температури з дощем. Синоптики попереджають, що на дорогах буде ожеледиця. 30 грудня на території більшості областей переважатиме хмарна погода, проте на півдні та заході України велика ймовірність опадів. На заході протягом доби очікується плюсова температура — від 1 до 3 град тепла. На сході буде найхолодніше до – 5, вдень до -10 морозу вночі.

Погода 30 грудня буде вітряної – його швидкість складе близько 5-10 м/с. На сході вітер буде мати східний напрямок.

Як вважає Гідрометцентр, погода в найближчі дні не зазнає змін і буде все такою же сухою і холодною практично по всій території України, але на півдні і заході буде все так само тепло і сиро.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Що стосується більш детального прогнозу, то він виглядає наступним чином: центр України сніг очікується лише в Дніпропетровській області.

У Карпатах 30 грудня очікується мокрий сніг і дощ. Температура вдень + 1 -3 тепла, а вночі -2-4,

На заході сьогодні вірогідний дощ з мокрим снігом. Як вдень, так і вночі прогнозується + 1-3 тепла. В інших регіонах — хмарно і без опадів. Вночі -2-4 морозу, вдень 0-2.

Південні області очікує дощ з мокрим снігом -1 + 1 вночі, + 1-3 вдень. В Одеській області опадів не буде.

Буде хмарно, без опадів на території східних областей, а температура очікується -8-10 вночі, -3-5 вдень.

+ 1-3 вдень і вночі в Криму. Його мешканцям слід очікувати дощ і мокрий сніг.

У Києві 30 грудня опадів не очікується, погода буде хмарною і прохолодною. Температура вночі -1-3 морозу, вдень - від -1 до +1 тепла.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що прогнози народних синоптиків в новорічну ніч і перші дні 2019 року злегка відрізняються від офіційних. Як вважає народний синоптик Леонід Горбань, потепління в Україні очікується не раніше 5 січня, а почнеться наступний рік з невеликих морозів.

Як повідомляв портал "Знай.uа": вчені розрахували безпечну дозу алкоголю для людського організму. Фахівці закінчили дослідження щодо користі і шкоди алкогольних напоїв.

ТакожЗнай.uа" писав, що 30 грудня - це день, коли вшановують пам'ять пророка Данила і трьох святих отроків – Ананія, Азарія і Мисаїла. У цей день дівчата, які хочуть вийти заміж, проводять спеціальне ворожіння.