В останній день цього року, 31 грудня, в Україні буде переважати волога, місцями сніжна погода. А в перші дні січня варто очікувати істотного погіршення погоди.

Про це повідомила відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook.

"Хроніка новорічної ночі: температура повітря в Україні -1-7 градусів, на Заході місцями близько нуля, в Харківській області, Сумській, Луганській, Чернігівській буде найхолодніше – 9-14 градусів морозу", - написала Діденко.

Невеликий сніг, за прогнозом синоптика, пройде в західних, північних і центральних областях. При цьому значно похолоднішає мало не з 1 січня.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"На Півдні та Сході вночі, 1 січня, без істотних опадів. 2 січня – в Україні збільшення опадів і вітру. 3 січня – похолодання", - додала Діденко.

30 грудня в Україні переважатиме волога погода. Періодичні дощ та сніг, хоча й невеликі. На дорогах або слизько, або...

Geplaatst door Наталка Діденко op Zaterdag 29 december 2018

У свою чергу, український Гідрометцентр прогнозує, що протягом 31 грудня-1 січня збережеться хмарна погода. У західних, Житомирській і Київській областях, а також у східних, Дніпропетровській, Запорізькій областях та Криму можливий невеликий сніг (на заході і в Криму з дощем). На решті території країни без опадів.

Крім того, на заході очікується туман. На дорогах, крім півдня, ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с; вдень 1 січня у західних і північних областях південно-західний, 7-12 м/с, на заході місцями пориви 15-20 м/с.

карта Укргідрометцентру на 31 грудня

Також українців попередили, що у річках України 31 грудня можливий підйом рівня води. При цьому в прес-службі ДСНС України відзначили, що негативних наслідків не очікується.

"За даними Гідрометцентру, 30-31 грудня буде продовжуватися підвищення рівнів води у річках басейну Західного Бугу, притоках Прип'яті на 0,1 - 0,5 м над рівнями на 8 годину 27 грудня, без негативних наслідків. На притоках Прип'яті буде відбуватися подальше послаблення льодових явищ", - розповіли в ДСНС.

Однак 31 грудня у високогір'ї Івано-Франківської та Закарпатської областей все ще присутня помірна сніголавинна небезпека 2 рівня, у горах Львівської області - сніголавинна небезпека 1 рівня.

Нагадаємо, що у січні 2019 року погода в Україні буде відповідати середнім багаторічним кліматичним значенням.

Як повідомляв портал Знай.uа, в результаті штормів і заметілі в західній частині США вже є перші жертви нещадної стихії.

Також портал Знай.uа писав, що на думку народного синоптика Леоніда Горбаня, відлига в Україну прийде не раніше 5 січня, а почнеться 2019 рік з невеликих морозів.