Синоптики повідомили, що в січні 2019 року в Україні середня місячна температура складе від нуля до 4 градусів морозу. Подібна температура принаймні на півтора-два градуси тепліше показників багаторічних спостережень.

"Очікується, що середня місячна температура буде 0-4 ° морозу, в Криму до 3° тепла", — такий прогноз на перший місяць 2019 повідомив Укргідрометцентр.

Опадів у січні буде не більше, ніж у попередні роки, у межах середніх багаторічних значень — 27-55 мм, на Закарпатті 64-81 мм, в горах Криму до 124 мм.

В Укргідрометцентрі відзначають, що за багаторічними спостереженнями середня місячна температура повітря в січні становить 1-6 градусів морозу, в Карпатах, на сході і північному сході України 7-8 градусів морозу.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Абсолютний мінімум січневої температури 23-37 градусів морозу, в окремих районах Харківської, Дніпропетровської, Київської, Сумської областей та в Карпатах 38-39° морозу, Черкаської та Луганської областей до 42 градусів, на узбережжі Криму місцями 13-22 градусів морозу.

Абсолютний максимум температури 7-14 градусів тепла, на Прикарпатті, у південній половині України до 15-18 градусів, в Криму до 21 градуса.

Середня місячна кількість опадів 27-56 мм, на Закарпатті, в Карпатах до 57-155 мм

Синоптики кажуть, що найближчим часом Україні не загрожують істотні опади, лише іноді буде випадати невеликий сніг і дощ. На дорогах, крім півдня, подекуди ожеледиця. Вітер змінних напрямків, 3-8 метрів за секунду.

Нагадаємо, погода в новорічну ніч змусить українців напружитися: детальний прогноз. Новий рік українці будуть зустрічати не в найсприятливіших погодних умовах.

Як повідомляв Знай. ua, Новорічні прикмети: найцікавіші повір'я та заборони свята. Як Новий рік зустрінеш – так і проведеш. Це, без сумніву, найвідоміша новорічна прикмета в наших краях.

Знай. ua писав, що прогноз на Новий рік: стихія яскраво привітає українців. Значно похолодає вже з 1 січня.