Під час новорічних свят кількість аварій зростає у рази. Причина тому – випитий водіями алкоголь. Тому кермування автомобілем "на тверезу" у цей час стоїть як ніколи гостро. І якщо ви випили навіть трохи алкоголю, то краще не сідайте за кермо.

Тим не менше, спиртне має властивість виходити з організму, і якщо випити невеличкий келих шампанського, то через годину-другу уже можна сідати за кермо. Про це пише "Авто24".

Дехто з водіїв практикують таку методику: випивають під перший тост, а вже до кінця вечора не доторкаються до алкогольних напоїв взагалі. Це справді допомагає сісти за кермо уже цілком тверезим, якщо випили кілька годин тому.

При цьому, вживаючи алкоголь, потрібно бути особливо уважним із шампанським. Справа у тому, що воно вважається легким напоєм, але через наявність в ігристому вині вуглекислих газів алкоголь швидше всмоктується у кров та "б'є у голову". Тому потрібно бути обережними, щоб не втратити самоконтроль уже від одного до вінців налитого келиха.

І ще немаловажний факт. Водієві, який випив трохи спиртного, потрібно не просто закусити фруктами, а повноцінно поїсти. Це зведе нанівець дію алкоголю.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За словами медиків, випитий 200-грамовий келих вина виходить із організму людини за 1,5-2 години. До слова, час залежить від ваги водія.

Нагадаємо, шампанське вино – найромантичніше і "найсвятковіше" вино в світі. Тому навколо нього багато таємниць, міфів і помилкових суджень. Раніше ми писали, що насправді є міфом стосовно шампанського.

Як повідомляв портал Знай.ua, шампанське по-особливому впливає на жінок.

Також Знай.ua писав, хто і коли придумав шампанське