За прогнозами синоптиків, у перші дні 2019-го року очікуються сильні морози.

Про це український синоптик Наталка Діденко розповіла на своїй сторінці в Facebook, передає "ХВИЛЯ".

Першого січня на всій території України очікується суха погода, хоча морози будуть посилюватися. В західних областях країни можливий мокрий сніг з дощем. При цьому вранці місцями очікується туман, а також ожеледиця.

"В Україну прийде південно-західний вітер, вночі на Лівобережжі північно-західний з поривами до 7-12 метрів на секунду, вдень у західних областях окремі пориви 15-20 метрів в секунду. Температура вночі 0-5 градусів, можливі сильні морози. Вдень від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла; у більшості районів Лівобережжя вночі 6-11 градусів морозу, місцями до 15 градусів, вдень 1-6 градусів морозу". Наталка Діденко

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Крім того, Діденко розповіла, що у Київській, Житомирській, Черкаській, Вінницькій і Луганській областях України можливі сильні морози і незначні опади.

Другого січня, за прогнозами синоптиків, трохи потеплішає. Температура складе від нуля до одного градуса тепла. Морози відступлять, але лише на добу, а вже третього січня в Україну знову прийде похолодання.

Нагадаємо, вночі 1 січня невеликий сніг очікується в північних, західних, Миколаївській, Херсонській, Луганській областях і в Криму. В інших регіонах України Новий рік пройде без снігу. Про це написала відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook.

"1 січня вночі невеликий сніг імовірний на півночі (див. карту), заході, місцями на Миколаївщині, Херсонщині, в Криму мокрий сніг і дощ) і на Луганщині. На решті території України - без істотних опадів", - повідомила Діденко.

Як повідомляв портал Знай.uа, синоптики кажуть, що найближчим часом Україні не загрожують істотні опади, лише іноді буде випадати невеликий сніг і дощ.

Також портал Знай.uа писав, що у січні 2019 року погода в Україні буде відповідати середнім багаторічним кліматичним значенням.