На католицьке Різдво, 25 грудня, по всій території України випадуть сильні опади. Також у вівторок очікується штормовий вітер та налипання мокрого снігу.

Про це написала відомий народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Вже в різдвяну ніч і завтра вдень південна частина, більшість центру, схід України плюс Сумщина опиняться в складній погоді: сильні опади, штормовий вітер, налипання мокрого снігу. На півночі і заході завтра - сніг, але без фанатизму", - зазначила Діденко.

Також вона додала, що в Україні 25 грудня похолоднішає до невеликого морозу, також очікується ожеледиця на дорогах.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати
Показати ще

З південного заходу Європи вже розминається циклон. Він йде до нас. Сьогодні, на Святвечір, ухне на південний захід...

Geplaatst door Наталка Діденко op Maandag 24 december 2018

У той же час український Гідрометцентр прогнозує, що у вівторок на сході країни будуть помірні опади. На дорогах, крім півдня, місцями ожеледиця. Вітер західний та північно-західний, 7-12 м/с. Згідно з прогнозом, на католицьке Різдво буде 1-6° морозу (вночі 25 грудня на півночі Лівобережжя 4-9° морозу).

Крім того, у Києві 25 грудня пройде сніг і можлива ожеледиця, вдень -2....-5 градусів.

карта від Укргідрометцентру на 25 грудня

Народний прогноз погоди в Україні

25 грудня відзначається народне свято Спиридона Сонцеворота. З цього дня сонце повертає на літо, а зима — на холод. З цього дня потроху починає додаватися день і ніч зменшуватися. Якщо на Спиридона світло, то Новий рік буде морозним, ясним, а коли похмуро і на деревах іній — похмурим і теплим.

За прогнозом синоптика Василя Горбаня, з 28 грудня слід очікувати зниження температури до мінус 6 до мінус 8 градусів морозу. 20 і 30 грудня піде сніг.

"З 1 по 3 січня будуть легкі морози -3...- 4 зі снігом, після чого на кілька днів потеплішає. А на Різдво, 7-8 січня, знову похолодає до -2...- 4 градусів", – розповів Горбань.

Нагадаємо, що на Новий рік українців засипле пухнастим снігом, також погода принесе з собою морози в більшість областей України. Незважаючи на температурні гойдалки в грудні, саме напередодні Нового року піде сніг, який затримається на кілька днів.

Як повідомляв портал Знай.uа, відомий український синоптик Наталка Діденко розповіла, якою буде погода у новорічну ніч з 31 грудня на 1 січня. Однак синоптик підкреслює, що це попередній прогноз і буде уточнюватися в подальшому.

Також портал Знай.uа писав, що вітчизняні синоптики обіцяють теплу зиму, з температурами вище кліматичної норми на 2-3ºС. Європейські метеорологи, навпаки, обіцяють ясну і малосніжну зиму.