День народження соломинки для коктейлів

Спочатку використовували житні трубочки стебел соломи, тому вона так і називається. Є легенда, що соломинку придумав Марвін Стоун, який був власником американської фабрики по виробництву паперових мундштуків. Думаючи про проблеми бізнесу, він пив через звичайну соломинку, але її волокна загрузли у нього в зубах, а це його частенько дратувало. Він взяв смужку паперу, змастив клеєм, намотав на олівець і почекав, вийшла трубочка. Але вона теж швидко размокала, тому він вирішив зробити те ж саме з поштовою маркою. Вони тоді робилися з міцного манільського паперу. А діаметр вибрав таким, щоб не проходила лимонна кісточка. 3.01.1888 він патентує свій винахід, який став його основним бізнесом, хоча такі соломинки до 1906 року робили вручну.

День пам'яті Святителя Петра, митрополита Московського і всієї Росії чудотворця

3 січня Російська Православна церква вшановує пам'ять Святителя Петра, митрополита Московського і всієї Росії, чудотворця. Зазвичай митрополити жили у Володимирі або в Києві, але він був першим російським митрополитом, який жив у Москві. Святителю пощастило і його ще за життя ставили в один ряд з Василем Великим, Іоанном Златоустом і Григорієм Богословом за його видатну діяльність для церкви і держави. Після смерті його стали часто згадувати в руських літописах, тому що всі значні державні починання не обходилися без молитви біля його труни.

День пам'яті борців Визвольної війни в Естонії

Кожен рік 3 січня в Естонії відзначається День пам'яті борців Визвольної війни. Визвольна війна за незалежність Естонії проти Радянської Росії була з 28.11.1918 за 03.01.1920. За цей час загинуло більше 6000 солдатів Естонії. І кожен рік в день закінчення війни згадують ті героїв, які віддали свої життя за незалежність Батьківщини. Священнослужителі, представники громадськості та влади беруть участь у поминальній церемонії в Талліні біля Монумента перемоги, який присвячений цій війні.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Православні свята:

  • Прославлення великої мучениці Юліанії.
  • Предпразднство Різдва Христового.
  • Преставлення святителя Петра, митрополита Московського і всієї Русі, чудотворця.
  • Триває Різдвяний піст.

Прокоп'єв день

У цей день вшановується пам'ять Прокопія Вятського — юродивого християнського святого. Прокопія назвали Полукормом на Русі, тому що як раз використали половину корму для худоби, який припасли на зиму. В цей день оцінювали запаси цих кормів, ворошили зерно і ганяли мишей. А дівчата сиділи вдома і мели підлоги з раннього ранку. Чим більше намете зерна, тим більше щастя привалить.

Іменини

Леонтій, Михайло, Микита, Петро, Прокіп, Сергій, Уляна, Філарет

Раніше Знай.ua писав, скільки українці будуть відпочивати цього року. Вже відомий повний список вихідних і святкових днів у 2019 році.

Нагадуємо, у Донецьку в новорічну ніч явно показали, що Донбас – це Україна

Раніше Знай.ua повідомляв, що після отримання Томосу українці масово переходять у ряди УПЦ КП.