Збройні сили України протягом 2018 року отримали близько 50 модернізованих та відремонтованих літаків і вертольотів.

Про здобутки повідомила прес-служба ДК "Укроборонпром".

"За цей рік українські льотчики отримали винищувачі Су-27 та МіГ-29, штурмовики Су-25, бомбардувальники та розвідники Су-24, транспортні літаки Ан-26 та Іл-76, навчально-тренувальні літаки L-39, вертольоти Мі-24, Мі-14 та Мі-8", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

У відомстві наголосили, що такий результат став можливим завдяки роботі авіабудівних підприємств "Укроборонпрому", які виконували державне оборонне замовлення та зобов'язання з ремонту.

Також в "Укроборонпром" зауважили, що для потреб Повітряних Сил України триває розробка Ан-77.

"Він має отримати авіоніку провідних світових виробників, що наблизить цей літак до стандартів НАТО. Передбачається, що саме Ан-77 має стати основою військово-транспортної авіації України. Його характеристики дозволять кардинально розширити боєздатність та мобільність десантно-штурмових військ", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Ізраїль закупив в України модернізоване озброєння Кольчуга-М.

За інформацією джерела, угода відбулася в березні 2018 року: тоді дочка Укроборонпрому - Укрспецекспорт - продала ізраїльської компанії Airsom Ltd. модернізовану в Україні Кольчугу-М.

Як повідомляв раніше Знай.ua, на горлівському напрямку, незважаючи на новорічне перемир'я, відбулося щось дивне. Терористи ДНР несуть серйозні втрати.

Також Знай.ua писав про те, що у мережу виклали найсвіжіші кадри з тимчасово окупованої російськими терористами Горлівки, на яких можна побачити порожні вулиці і абсолютну відсутність життя біля магазинів і будинків.