За останній рік ЗСУ отримала потужне озброєння, яке допоможе дати гідну відсіч путінським окупантам на Донбасі.

ЗСУ
ЗСУ

Про це повідомляє прес-служба державного концерну "Укроборонпром".

У підприємстві зазначають, що протягом 2018 року було передано українській армії понад 2500 одиниць високоточного та надсучасного озброєння.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У повідомленні уточнюють, що це стало можливим завдяки новітнім виробничим лініям з високоточними станками.

"Одним із ключових підприємств у цій сфері є Державне Київське конструкторське бюро "Луч", яке розробило та серійно виробляє високоточні ракетні комплекси "Стугна-П", "Корсар" та "Бар‘єр". Сотні цих комплексів з тисячами ракет до них вже передано до війська", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ДККБ "Луч" належить розробка "Вільхи" і новітньої крилатої ракети "Нептун".

"Очікується, що невдовзі розпочнеться серійне виробництво "Вільхи", яка суттєво посилить ракетно-артилерійську міць ЗСУ", - додають у повідомленні.

Серед гучних та важливих проектів, над якими завершили працювати підприємства "Укроборонпрома", модернізація та повне імпортозаміщення високоточного 152-мм снаряду "Квітник".

Також повідомляється, що у 2018 році фахівці Державної акціонерної холдингової компанії "Артем" здійснили великий обсяг робіт над РС-80 "Оскол".

Ці 80-міліметрові некеровані ракети успішно пройшли декілька етапів Державних випробувань. Під час понад 300 пусків було підтверджено відповідність РС-80 основним тактико-технічним характеристикам та можливість їх застосування з вертольотів та літаків.

"Окрім того, на ДАХК "Артем" розпочато роботи з серійного виробництва нових 152-мм снарядів для артилерійської системи "Гіацинт". Ці снаряди протягом 2018 року успішно пройшли визначально-відомчі випробування та підтвердили свої характеристики", - резюмує "Укроборонпром".

Нагадаємо, у понеділок, 17 грудня, держпідприємство "Науково-виробничий комплекс "Прогрес", що входять до складу держкомплексу "Укроборонпром", завершило роботи над поліпшенням і повним заміщенням російських компонентів високоточного 152-міліметрового снаряду "Квітник".

Як повідомляв раніше Знай.ua, Шепетівський ремотний завод, який за радянських часів славився гігантськими обсягами роботи, відновив виробничий цех, де будуть випускати нові бойові машини.

Також Знай.ua писав про те, що спецпредставник Держдепартаменту по Україні Курт Волкер анонсував підтримку України зброєю.