У понеділок, 17 грудня, держпідприємство "Науково-виробничий комплекс "Прогрес", що входять до складу держкомплексу "Укроборонпром", завершило роботи над поліпшенням і повним заміщенням російських компонентів високоточного 152-міліметрового снаряду "Квітник". Про це повідомили на сайті "Укроборонпрому".

"Ніжинське підприємство, яке є провідним розробником високоточних снарядів, готове до випробувань і серійного виробництва цієї високотехнологічної зброї, яка повністю відповідає концепції сучасної війни за стандартами НАТО", – вказується в повідомленні.

Варто додати, що завдяки технології лазерного наведення снаряд може знищувати найбільш захищені мети, наприклад, командні пункти, вузли зв'язку, мости, переправи, опорні пункти і т. п. Крім того, з "Квітником" можна легко досягти переваги в контрбатарейній боротьбі, так як ворожа артилерія ліквідується без шансу на отримання удару у відповідь.

"Завдяки лазерному наведенню можливо знищувати навіть рухомі цілі, наприклад, бронетехніку, як на марші, так і в бойових порядках. Крім того, використання "розумної" зброї дозволяє наносити точні удари по противнику, який прикривається цивільними об'єктами", – пояснили в прес-службі "Укроборонпрому".

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

У прес-службі також розповіли, що за кілька років модернізації і впровадження нових технологій вдалося перейти до цифрової системи управління, збільшити вогневу міць "Квітника" і підвищити його надійність. Це означає, що системи снаряда були повністю переконструйовані.

Зазначимо, що високоточний "Квітник" був прийнятий на озброєння ЗСУ ще в 2012 році, але з того часу замовлень на нього не було. З 2014 постало питання про необхідність заміни російських комплектуючих, яких у снаряді було більше 40 відсотків. В результаті модернізації "Квітник" отримав нову, в рази меншу, головку наведення, яка є однією з найбільш складних частин високоточного снаряда.

"Квітник" - знищити першим пострілом: "НВК "Прогрес" готовий до серійного виробництва високоточних боєприпасів

ДП "Науково-виробничий комплекс "Прогрес", що входить до складу ДК "Укроборонпром", завершило роботи над модернізацією та повним імпортозаміщенням компонентів з Росії високоточного 152-мм снаряду "Квітник". Ніжинське підприємство, яке є провідним розробником високоточних снарядів, готове до випробувань та серійного виробництва цієї високотехнологічної зброї, яка повністю відповідає концепції сучасної війни за стандартами НАТО. Детальніше: https://ukroboronprom.com.ua/uk/media/kvitnyk-znyshhyty-pershym-postrilom-nvk-progres-gotovyj-do-serijnogo-vyrobnytstva-vysokotochnyh-boyeprypasiv.html

Geplaatst door Державний концерн "Укроборонпром" op Maandag 17 december 2018

Нагадаємо, що український бойовий авіапарк можуть оновити шляхом закупівлі військових літаків виробництва США.

Як повідомляв портал Знай.uа, ЗСУ отримали 14 спеціалізованих броньованих автомобілів "Варта".

Також портал Знай.uа писав, що Шепетівський ремонтний завод відновив виробничий цех, де будуть випускати нові бойові машини.