Спецпредставник Держдепартаменту по Україні Курт Волкер анонсував підтримку України зброєю. Так, у найближчі місяці США оголосять про перші транші поставок зброї в нашу країну у зв'язку із зростаючою російською агресією, щоб зміцнити боє- та обороноздатність України. Заява Волкера, що прозвучала в ході брифінгу для ЗМІ, звучить так:

"У нас є можливість продати додаткове військове обладнання. Будуть зроблені оголошення, Конгрес буде повідомлено в найближчі пару місяців про перші транші". Крім того, за словами Волкера, питання про постачання озброєння буде обговорюватися до тих пір, поки Україна цього потребує. Якщо точніше – поки від нас не відчепиться агресор.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа", генсек НАТО пообіцяв потужну підтримку ВСУ і поставив на місце Росію: "ніяких виправдань бути не може".

Про це стало зрозуміло зі слів генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга на спільній прес-конференції з Президентом України Петром Порошенко у Брюсселі. Трансляція здійснювалася на Facebook-сторінці президента.

Столтенберг сказав, що НАТО буде і надалі допомагати Україні потужною підтримкою.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

"НАТО надає могутню політичну і практичну підтримку Україні, яка включає близько 40 млн євро, виділених союзниками на трастові фонди Україна - НАТО. Один з таких фондів допомагає Україні поліпшити командно-штабні можливості і комунікацію. Сьогодні я сказав Президенту, що ми надамо кошти захищеного зв'язку для ЗСУ до кінця року", - підкреслює він.

Нагадаємо, НАТО активно збільшує свої сили в Чорному морі: до чого готуватися українцям

НАТО значно збільшило військову присутність в Чорному морі і уважно моніторить ситуацію в регіоні.

Цю інформацію повідомив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг на прес-конференції в Брюсселі, передає Європейська правда.

Як раніше повідомляв "Знай.uа", США відправить військовий флот в Чорне море: завжди готові відповісти

США заявили про намір направити в Чорне море свої військові кораблі у відповідь на російську агресію в Керченській протоці.

Також Знай.uа" писав про те, що Генсек НАТО звернувся до Путіна: "Негайно звільнити українських моряків"