У середу, 5 грудня, стало відомо про інцидент у Чорному морі, що стався напередодні вночі.

Про це повідомляє ГСЧС в Одеській області, передає Рoliteka.

У повідомленні йдеться, що в районі популярного курорту "Лебедівка" Татарбунарського району Одеської області під час риболовлі на гумовому човні зник молодий чоловік. До пошуків було залучено 6 рятувальників місцевої пожежної команди с. Тузли і місцеві жителі.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"У зв’язку з посиленням шторму і настанням темного часу доби 4 грудня пошуки були припинені і ранком 5 грудня знову відновлені", – йдеться в повідомленні.

Варто нагадати, що 1 грудня було заборонено вихід в Чорне море на маломірних суднах, човнах і катерах.

Про це повідомили в прес-службі Одеського прикордонного загону Південного регіонального управління Держприкордонслужби України.

"З огляду на складну ситуацію в Чорному і Азовському морях, захоплення російськими військовослужбовцями українських моряків і кораблів, щодо громадян України і зараз можливі подібні провокації", – заявили у відомстві.

Відзначається, що навігація маломірних плавзасобів на водних об’єктах закрита з понеділка, і вихід на воду на маломірних плавзасобах забороняється.

У Держприкордонслужбі окрім того додали, що громадяни повинні неухильно дотримуватися відповідних вимог постанови Кабінету міністрів "Про прикордонний режим" і наказу МВС України "Про затвердження додаткових тимчасових режимних обмежень в контрольованих прикордонних районах".

Нагадаємо, НАТО значно збільшила військову присутність в Чорному морі і уважно моніторить ситуацію в регіоні.

Цю інформацію повідомив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг на прес-конференції в Брюсселі, передає Європейська правда.

Єнс Столтенберг
Єнс Столтенберг

Раніше Знай.uа писав про те, що Президент Петро Порошенко звернувся до країн НАТО з проханням направити військові кораблі у Азовське море.

Також Знай.uа повідомляв, що спікер українського парламенту Андрій Парубій, під час зустрічі з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом, попросив Північноатлантичний Альянс в акваторії Чорного та Азовського морів наростити присутність кораблів і літаків.