У найближчі дні Україна буде перебувати під впливом активного холодного циклона, який з собою принесе погіршення погодних умов у шести регіонах. Про це повідомляє Український гідрометцентр Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Так, згідно інформації, штормове попередження оголошено в Херсонській, Запорізькій, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській і Харківській областях. Стало відомо, що там очікується ускладнення погодних умов протягом 4-5 січня, зокрема снігопади, місцями дощ, посилення вітру до 15-25 м/с.

"В окремих районах налипання мокрого снігу, ожеледь, приріст снігового покриву 15-20 сантиметрів", - попереджає директор центру Микола Кульбіда.

Варто відзначити, що синоптики визначили рівень небезпеки погодних умов, як "жовтий".

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

"Такі погодні умови можуть призвести до порушень електропостачання населених пунктів, руху транспорту на окремих ділянках доріг і вулиць, ускладнення роботи комунальних служб та будівельної галузі", - уточнили в Укргідрометцентрі.

При цьому вже вдень 5 січня стихія трохи вщухне і погода стабілізується, а штормові явища залишать разом із циклоном територію нашої країни.

Нагадаємо, що на початку 2019 року народні синоптики зробили прогноз, який буде погода в Україні на наступні 12 місяців. Звичайно, цей прогноз не може бути точним, проте показує загальну картину, до чого готуватися українцям у різні пори року.

Як повідомляв портал Знай.uа, до кінця тижня по всій території України синоптики прогнозують сніг, місцями хмарність. До кінця тижня очікується похолодання, в деяких областях до -4…-6 вдень.

Також портал Знай.uа писав, що погода в Україні у четвер, 3 січня, буде прохолодною, опади прогнозують лише у західних регіонах. Так, морозно буде майже у всіх областях, однак стовпчики термометрів показуватимуть незначний мінус.