День Ньютона

Геніальність Ісаака Ньютона відома всім. Його визнають у всьому світі і цей день присвячений йому. Хоча багато теорій і закономірностей, які розробив Ісаак зараз вже доповнені безліччю вчених, дослідників, студентів та аспірантів, але саме на основі його теорій тримається основа фізики. Тому день Ньютона відзначає кожен, хто вважає науку корисною. А день вибрали, тому що це день народження великого англійця. Одним з місць, відвідуваних у День Ньютона, є могила вченого у Вестмінстерському абатстві в Лондоні.

Національний день спагетті в США

З США дуже люблять спагетті, тому для цих макаронних виробів з круглим перетином, тоненькох і довгої локшини, є свій день – Національний день спагетті, який відзначають щороку 4 січня. За традицією спагетті подають з томатним соусом і пармезаном. Але варіантів існує безліч. В основних рецептах є м'ясо, часник, гриби, прянощі, риба і морепродукти, олія, базилік. Навіть існують солодкі спагетті з соусом з шоколадом і ваніллю.

День пам'яті святої Анастасії

У цей день православна церква вшановує пам'ять святої Анастасії, яку також називали Анастасія Узорешітельніца. Анастасія жила у той період, коли були сильні гоніння християн у Римі. А Узорішительницею її назвали, тому що вона як могла намагалася зробити життя в'язнів легше. Вони потрапили в ув'язнення, тому що були християнами. Пізніше їй стали молитися жінки про розрішення від інших «уз» — від вагітності.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Православні свята:

  • Предпразднство Різдва Христового.
  • Великомучениці Анастасії Узорішительниці.
  • Триває Різдвяний піст.

Настасіїн день

Це був день, коли вагітні жінки вишивали особливий родовий рушник, який пізніше стане оберегом для їх пологів. Було безліч заборон, наприклад, не можна було проколювати вуха. А молоді дівчата вчилися вишивати у матерів. Інші готувалися до майбутнього свята.

Іменини

Анастасія, Дмитро, Федір

Раніше Знай.ua писав, скільки українці будуть відпочивати цього року. Вже відомий повний список вихідних і святкових днів у 2019 році.

Нагадуємо, у Донецьку в новорічну ніч явно показали, що Донбас – це Україна

Раніше Знай.ua повідомляв, що після отримання Томосу українці масово переходять у ряди УПЦ КП.