Лідер Комуністичної партії Чехії Войтех Філіп невдоволений українськими "законом про бандерівців".

Йому не сподобалася ситуація довкола визнання Києвом воїнів УПА і ОУН борцями за незалежність.

Крім того, комуніст розкритикував міністра закордонних справ Чехії Томаша Петршичека, який заявив, що це внутрішня справа України, яка не стосується Чехії. Про це пише denikN.cz.

"Нещодавно я був дуже ображений на його (Петршичека. - Ред.) заяву, що закон про бандерівців в Україні наших громадян нас не стосується. Думаю, він повинен серйозно подумати, чи може він приїхати в Оломоуцький край і відвідати Чеський Малин. Це село, яке ми побудували після війни. Ті, хто пережив рейд бандерівців, оселилися там" , - заявив комуніст Філіп.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Також очільник комуністів згадав про 374 чехів, загиблих в українському Малині (нині Рівненська область) у липні 1943 року.

Насправді "бандерівці" не мали нічого спільного з цим злочином.

"Крім того, Філіп помилився в назві села (називається Новий Малин) і ввів в оману твердженням, що "ми побудували село", - йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, прикрий інцидент стався 27 грудня в Івано-Франківську. 21-річний чоловік у стані алкогольного сп'яніння напав на 71-річного голову Всеукраїнського братства ОУН-УПА, голову обласного проводу Конгресу українських націоналістів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Нацполіції Івано-Франківської області.

У постраждалого медики діагностували забій головного мозку, крововилив, перелом лицевих кісток черепа.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Служба зовнішньої розвідки України розсекретила дані по справі Богдана Сташинського, спецагента, який убив Степана Бандеру.

Також Знай.ua писав про те, що у Яновських лісах на Львівщині житель одного з сіл Пустомитівського району виявив старий іржавий молочний бідон. Після розтину виявилося, що в ньому містяться архів УПА.