Святий вечір перед Різдвом – сімейне, чарівне і тепле свято. Традиції – те, що об'єднує сім'ї, особливо у свята. Предки вірили, що прикмети під Різдво збуваються і навіть робили певні обряди, щоб у будинку панувала гармонія, взаєморозуміння і не було сварок.

За народними прикметами для того, щоб ваші рідні були здорові та щасливі протягом цілого року, в свято Різдва Христового 7 січня попросіть найстаршого члена сім'ї пригостити всіх родичів молоком. Підносячи комусь молоко, він повинен кожен раз казати: "Господь народився, народ хрестився. Будь ти веселий і здоровий. Амінь".

За православним традиціям перед Різдвом прийнято дотримуватися посту протягом 40 днів. А під час Святвечора прийнято не сідати за стіл до першої зірки, яка символізує Віфлеємську зірку. Церква вважає, що Різдво людина цілому примирюється з Богом і вступає на шлях спокути гріхів, які з'явилися після гріхопадіння Адама і Єви.

Якщо до вас під Різдво вранці першим зайде чоловік, надягайте в цей день однотонний одяг, якщо жінка - кольорове плаття, щоб весь рік пройшов благополучно.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Під Різдво варто просити у Бога те, що дуже потрібно. Хто на Різдво в три години ночі попросить про що-небудь Бога, тому це буде дано.

В ніч перед Різдвом прийнято ворожити. У Святвечір можна поворожити на любов, на майбутнє, на судженого за допомогою кільця, карток або питання до першого ліпшого чоловіка на вулиці. В отриманий результат можна вірити або не вірити, а правдивість ворожінь може підтвердити або спростувати лише час.

Напередодні Різдва у колишні часи виносили і залишали їжу для потребуючих людей або роздавали частування - вважалося, що таким чином всі померлі предки, не встигли поїсти перед своєю смертю, тамували свій голод. Їду після святкового застілля не прибирали зі столу, щоб і душі мертвих родичів попоїли святкової їжі, і за це вони будуть про вас молитися.

Нагадаємо, сонячне затемнення 6 січня: чого категорично не можна робити. Цей день небезпечний енергетично і фінансово.

Як повідомляв Знай. ua, Різдво 2019: колоритне подорож в Карпати. На Заході України можна відчути атмосферу свята.

Знай. ua писав, що Різдво 2019: тарталетки з червоним цибулею і сиром. Рецепт ідеальної закуску для святкового столу.