5-6 січня офіційна делегація України на чолі з президентом відвідає Туреччину в ході робочого візиту, де здійснять підписання та вручення томосу.

Про епохальна подія передають у прес-службі Верховної Ради.

Програма візиту складається з зустрічі голови Верховної Ради Андрія Парубія та президента Петра Порошенка з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, візит до Вселенського патріархату і зустріч з вселенським патріархом Варфоломієм.

Делегація візьме участь у церемонії підписання томосу і молитві в Патріаршому храмі Св.Георгія. Коли процедура закінчиться, прозвучать заяви від вселенського патріарха Варфоломія, митрополита Київського і всієї України Єпіфанія, президента Петра Порошенка.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

6 січня українська делегація візьме участь у церемонії, де вручать томос, божественій літургії (разом з вселенським патріархом Варфоломієм і митрополитом Єпіфаній), церемонії освячення води в затоці "Золотий ріг".

Нагадаємо, Епіфаній звернувся до українців: Різдва 7 січня більше не буде

Митрополит новоутвореної Православної церкви України Епифаний заявил, що українці можуть відзначати Різдво за григоріанським календарем 25 грудня, а не 7 січня. Це станеться лише за згодою українського народу.

Про це заявив Митрополит Київський і всієї України Епіфаній в інтерв'ю ZIK.

"Більшість помісних православних церков святкують Різдво за новим, григоріанського календаря. І ми можемо це робити в майбутньому, якщо це буде сприймати український народ",
– підкреслив Епіфаній.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Вінницький священик зібрався нам'яти боки РПЦ на суді: московські попи в шоці

Судовий позов митрополита Вінницького і Панського Симеона про відновлення в посаді, в УПЦ сприйняли як намір повернутися під крило Московського патріархату.

Таку позицію висловили представники Української православної церкви (МП), натякнувши на "стрес" священика, який нібито захотів до них повернутися, передає Радио.Свобода.

Також "Знай.ua" писав про те, що Єпіфаній зробив відверту заяву про Московському патріархаті: мова йде про кохання