Єдина помісна церква в Україні перебуває на етапі створення, тому після офіційного отримання Томосу передбачається іще багато процедур, покликаних організувати її повноцінне функціонування.

Томос в Україні
Томос в Україні

Про це повідомив представник предстоятеля Православної церкви України Епіфанія отець Іван Сидор.

Він розповів, що після того, як новоствореній Православній церкві України нададуть Томос, вона збереться на Синод, на якому духовенство сформує структуру управління.

“Ведуться переговори про майбутнє церкви. Вона нова, немає жодних підрозділів, жодних комісій. Це все буде створено, коли скличуть Синод, – сказав Іван Сидор. – Це органи церкви, які будуть відповідати за різні сторони життя церкви. Як сказав владика Епіфаній, до отримання Томосу кардинальних змін в церкві не буде. Коли його отримаємо – матимемо церкву незалежну, легітимну, канонічну. Ось тоді скликається Синод і будуть формуватися органи управління церкви”, - підкреслив Сидор.

Популярні новини зараз
Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, Вселенський патріарх Варфоломій видав дивний жарт - нібито, за автокефалію Православної церкви України, він взяв хабар цукерками і шоколадом з фабрики українського президента Петра Порошенка.

Вселенський патріарх Варфоломій
Вселенський патріарх Варфоломій

Цю інформацію передає "ХВИЛЯ".

Варфоломій заявив, що український президент в знак подяки за автокефалію "надіслав в Константинополь цукерки і шоколад зі своєї фабрики".

"Хоча Російська церква звинувачує мене в тому, що я взяв гроші на цю автокефалію, я насправді отримав не гроші, а багато цукерок і шоколаду з заводу Порошенка", - заявив Варфоломій.

Як повідомляв раніше Знай.ua, для виходу із пострадянського стану та позбуття статусу колонії, в Україні борються за створення єдиної помісної канонічної церкви.

Томос в Україні
Томос в Україні

Це має стратегічну важливість для безпеки держави, вважає президент Петро Порошенко. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Також Знай.ua писав про те, що Митрополит Черкаський і Канівський Софроній, якого називали одним із найвпливовіших проукраїнських ієрархів УПЦ МП, різко розкритикував події, пов'язані із наданням Томосу.