В Іспанії сталася дуже дивна історія. Так, колумбійця Мігеля Енджела Ібарра, який протягом 18 років проводив обряди спочатку в рідній Колумбії, а з 2017 року розпочав вінчати та хрестити також в Іспанії, зі скандалом вигнали з храму, і взагалі з країни.

Про це стало відомо завдяки повідомленням європейських ЗМІ.

Чоловіка звинуватили у брехні після скарги з Колумбії, де вказувалося, що він свідомо підробив документи. Після ретельного розслідування іспанська церква встановила, що Ібарра ніколи не був посвячений у священики. Його усунули від служби і зобов'язали покинути Іспанію.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Незважаючи на те, що Ібарра не мав права проводити весілля та інші церковні служби, їх не позбавлять законності.

"Такі події можуть затьмарити роботу парафіян і висвячених священиків, які служать зразковою службою кожен день", - йдеться в заяві місцевої єпархії.

Варто нагадати, що у ексклюзивному інтерв’ю "Радіо Свобода" святійший Філарет заявив, що прагне створити єдину в Україні православну церкву. Він розповів про те, чому був на Об'єднавчому соборі в чернечому вбранні і чому вибрав своїм наступником митрополита Єпіфанія, а також про те, що в радянські часи вимагало від священиків КДБ. На Об'єднавчий собор УПЦ патріарх Філарет прибув у повсякденному скуфье замість патріаршого куколю.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що митрополит ПЦУ Симеон згадав, як служив у Московському патріархаті. Про це він розповів під час інтерв'ю Liga.net. Священнослужитель зізнався, що тільки зараз багато зрозумів і не зміг розділити позицію Московського патріархату щодо автокефалії.

Нагадаємо, Путін публічно змінив точку зору і визнав існування українського народу.

Як повідомляв Знай.uа Філарет розповів, як насправді "шантажували" конкурента Єпіфанія: все заради того, щоб зберегти єдність.

Знай.uа писав, Порошенко підписав доленосний закон: московським попам прийшов кінець.