Українцям на вихідних доведеться гуляти під снігом. Циклони сунуть з Фінляндії та Греції. Вони принесуть з собою сильні опади і сильний вітер.

Про це на своїй сторінці в Фейсбук повідомляє синоптик Наталка Діденко.

"Щось циклони знову за нас взялися. Циклон фінського походження пройде через Балтику і причепиться до нашого північного заходу. 5 січня на Заході та Півночі України випадатиме сніг, посилиться південний, південно-західний вітер, можливі хуртовини", - прогнозує Наталка Діденко.

Також синоптик запевняє, що несприятливих погодних умов слід чекати на Херсонщині, Донеччині, Луганщині, Харківщині, у районах Дніпра та в Криму сьогодні, 5 січня, сніг припиниться.
Вдень у суботу невеликий сніг ще підсипатиме в східних та в Сумській областях. На Півдні, у Центрі переважатиме суха погода. На дорогах України ожеледиця.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

"Температура повітря найближчої ночі становитиме -5-11 градусів, завтра вдень -3-8 градусів.
На Святвечір та Різдво мороз в Україні посилиться: вночі до -8-16 градусів, вдень до -5-12 градусів. У Києві завтра та 6 січня випадатиме періодичний сніг, очікується рвучкий вітер. Температура повітря вночі -5-9 градусів, вдень -3-5 градусів. На Різдво у столиці вночі -12-14 градусів, вдень -8-10 градусів.
Готуйте теплі хустки, шапки, рукавиці, хто плахти вовняні, купіть мак з пшеницею, не забудьте запастися дровами для каміну, підготувати подаруночки під різдвяну ялинку і вивчіть парочку нових колядок", - радить Наталка Діденко.

Прогноз погоди на суботу, 5 січня, у містах України:

Ужгород – -2…-4

Львів – -1…-3

Івано-Франківськ – -1…-3

Тернопіль – -2…-4

Чернівці – -2…-4

Хмельницький – -2…-4

Луцьк – -1…-3

Рівне – -1…-3

Житомир – -2…-4

Вінниця – -2…-4

Одеса – -1…+1

Миколаїв – -1…+1

Херсон – -1…+1

Сімферополь – -1…+1

Кропивницький – -3…-5

Черкаси – -3…-5

Чернігів – -2…-4

Суми – -3…-5

Полтава – -3…-5

Дніпро – -2…-4

Запоріжжя – 0…-2

Донецьк – -2…-4

Луганськ – -2…-4

Харків – -2…-4

Київ – -3…-5

Нагадаємо, Сьогодні народне свято Феодулів день 5 січня: повір'я і прикмети

Раніше Знай.ua писав, скільки українці будуть відпочивати цього року. Вже відомий повний список вихідних і святкових днів у 2019 році.

Також Знай.ua повідомляв, що після отримання Томосу українці масово переходять у ряди УПЦ КП.