На різдвяні свята, 6 і 7 січня, в Україну прийде різке похолодання, а стовпчики термометрів опустяться до 11 градусів морозу.

Про це написала відомий український синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook.

Згідно з її прогнозом, у Святвечір і Різдво в Україні буде найхолодніша погода по всій Європі. Також синоптик зазначила, що морози увірвуться в нашу країну, а в більшості регіонів випаде сніг. Так, на свята українці отримають справжню зиму.

"Надалі похолодання посилиться і на Святвечір і Різдво може дати до -8-11 градусів морозу",– повідомила Діденко.

Щось циклони знову за нас взялися. Сьогодні, 4 січня, грецький циклон вирує над українським південним сходом - сильні...

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще
Geplaatst door Наталка Діденко op Vrijdag 4 januari 2019

У той же час Український гідрометцентр прогнозує, що в неділю збережеться хмарна погода. У західних, вночі у східних, вдень і в більшості північних областей та на Правобережжі, в Криму, Приазов'ї, вдень і в східних областях буде сніг. На решті території без істотних опадів. На дорогах країни очікується ожеледиця.

Вітер південно-західний з переходом на північно-східний, 5-10 м/сек. Температура вночі 5-10° морозу, в Карпатах, 6 січня і на Лівобережжі місцями 11-16°, вдень 1-6° морозу, на крайньому півдні близько 0°.

У Києві та Київській області 6 січня переважатиме хмарна погода. Протягом доби помірний сніг. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний з переходом на північно-східний, 5-10 м/сек. Температура вночі 5-10° морозу, вдень 1-6° морозу.

Народний прогноз погоди в Україні

6 січня усі православні народи святкують Святвечір. З цього дня настають Різдвяні морози. Глибоко промерзла земля передбачає родючість. За погодою цього дня визначали погоду грудня. Якщо тепло — весна буде холодною; заметіль — на врожай пшениці. Якщо на святвечір буде снігопад, чекайте процвітання господарства у новому році, а якщо мороз — у сім'ї буде злагода і любов.

Нагадаємо, що вже на початку січня 2019 року в магнітному полі Землі відбудуться зміни.

Як повідомляв портал Знай.uа, у січні-лютому в Україну прийде циклон, який принесе з собою снігопади – синоптики вже віднесли їх до першого рівня небезпеки.

Також портал Знай.uа писав, що у зв'язку з погіршенням погодних умов Служба автомобільних доріг обмежила рух великовагових і маршрутних транспортних засобів на окремих ділянках автомобільних доріг.