В Таїланді вирує стихія. Потужний шторм дістався популярних курортних островів. Наразі у смертельній небезпеці опинилися близько 50 тисяч туристів, вже є перші жертви.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Так, відомо, що загинув росіянин, який пішов купатися під час шторму.

Наразі на островах перебуває чимало й українців.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Під ударом стихії опинились найпопулярніші туристичні зони провінцій Крабі і Пхангнга, а також острови Пхукет і Самуї.

Тропічний шторм "Пабук" вирує вже кілька днів поспіль. Таких масштабів стихії люди тут не бачили за останні 30 років. Потужний вітер зносить все на своєму шляху.

В бухті, в якій зазвичай хвилі сягають максимум двох метрів, очікують на високу воду, метеорологи говориять про семиметрові хвилі.

Багатьох туристів терміново евакуювали на материкову частину. Багато не залишили небезпечну зону. Для всіх, хто перебуває на островах, організували спеціальні питулки.

Очікується, що вітри під час шторму сягнуть швидкості 104 км / год (65 миль / год), але навряд чи активізувався в повному розпалі тайфуну. Також ймовірні хвилі до семи метрів, а тут найбільші бачили висотою в два метри.

Видання додає, на Самуї, найближчому з трьох островів, потонув росіянин після того, як його родина ігнорувала попередження не йти в море.

"Pabuk" - це перший тропічний шторм Таїланду в області за межами сезону мусонів, такого місцеві жителі не бачили за останні 30 років.

Нагадаємо, у Польщі стихія перетворила дороги на пекельне випробування.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у США жертвами стихії стало вже кілька людей.

Також Знай.ua писав, що синоптики розповіли про погодні аномалії в 2019 році.

Дивіться: Потужний ураган розлякав туристів в Таїланді