Десятки тисяч туристів змушені тікати з тайських курортних островів Ко Пханган і Ко Тао, оскільки на країну насувається тропічний шторм. Синоптики прогнозують сильні дощі та гігантські хвилі, які от-от накриють узбережжя.

Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Острови, надзвичайно популярні серед туристів, особливо під час піку різдвяного та новорічного сезону. Втім одразу після зустрічі Нового року вони раптово спорожніли. туристи масово відправились на материкову частину.

Pabuk - це перший тропічний шторм Таїланду в області за межами сезону мусонів, такого місцеві жителі не бачили за останні 30 років.

Популярні новини зараз
Доведеться заплатити сотні тисяч: в Україні виставляють величезні штрафи за газ Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Я думаю, що острови майже порожні ... від 30 тисяч до 50 тисяч залишилося після новорічних свят", - сказав Крикрай Сонгтані, голова району Ко Пангнана.

Виконуючий обов'язки мера Ко Тао, одного з найкращих півострів в Південно-Східній Азії, сказав, що човни до Чумпхона на материку були переповнені туристами, але кілька тисяч гостей все ще були на острові, які могли б відважитися залишитися в шторм.

Очікується, що вітри під час шторму сягнуть швидкості 104 км / год (65 миль / год), але навряд чи активізувався в повному розпалі тайфуну. Також ймовірні хвилі до семи метрів, а тут найбільші бачили висотою в два метри.

Видання додає, на Самуї, найближчому з трьох островів, потонув росіянин після того, як його родина ігнорувала попередження не йти в море.

"Офіцери острова оголосили попередження і поставили червоні прапори ... але, можливо, сім'я не думала, що ситуація була такою серйозною, - прокоментували представники влади.

Влада на острові сказала, що вони готують притулки для туристів, які вирішили почекати від бурі.

Нагадаємо, у Польщі стихія перетворила дороги на пекельне випробування.

Як повідомляв раніше Знай.ua, у США жертвами стихії стало вже кілька людей.

Також Знай.ua писав, що синоптики розповіли про погодні аномалії в 2019 році.

Дивіться: Потужний ураган розлякав туристів в Таїланді