Новорічні свята часто супроводжуються алкогольними посиденьками.

Тому найкращий спосіб відновити свій організм після — це на деякий час відмовитися від спиртних напоїв, повідомляє Medical News Today.

Дослідники з Університету Сассекса в Фальмере довели, що "зав'язка" покращує ваше життя і надає довгострокові переваги.

Вчені проаналізували дані, які отримали від трьох учасників онлайн-опитувань. У загальній складності 2 821 чоловік заповнили анкету при реєстрації для участі в кампанії на початку січня. В перший тиждень лютого 1715 учасників заповнили анкету, а 816 учасників представили додаткові дані в серпні 2018 року.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Дослідники виявили, що відмова від алкоголю протягом місяця допоміг учасникам скоротити кількість випитих днів в кінці року. Це число скоротилося з середнього показника 4,3 дні в тиждень до 3,3 дня в тиждень після участі в програмі "Сухий січень".

Більш того, люди, які місяць не пили, в кінці року також значно рідше напивалися. Рівень надмірного споживання алкоголю знизився з 3,4 рази в місяць в середньому до 2,1 рази в місяць в середньому.

Насправді, учасники "сухого січня" також навчилися пити менше. Вони перейшли від споживання в середньому 8,6 одиниць алкоголю в день до споживання 7,1 одиниці алкоголю.

Люди, які брали участь у минулорічній акції "Сухий січень" відзначили численні позитивні результати в області психічного і фізичного здоров'я, а також наявність "більш здорового" банківського рахунку.

Ось більш докладні відомості:

88 % заощадили гроші, які в іншому випадку вони б витратили на випивку.

80 % навчилися контролювати пиття;

76 % розуміли, коли відчували велику спокуса випити;

71 % учасників дізналися, що для розваги їм не потрібен алкоголь;

71 % сказали, що якість сну покращалась;

70 % повідомили про поліпшення загального стану здоров'я;

67 % мали більш високий рівень енергії;

58 % учасників схудли;

57 % повідомили про поліпшення концентрації;

54 % сказали, що помітили поліпшення стану шкіри.

Так що в січні цього року або пізніше, ви можете спробувати замінити алкоголь на чай, сік або воду на місяць або навіть кілька тижнів. Це зробить вас щасливіше і здоровіше, а ваш банківський рахунок також не постраждає.

Нагадаємо, ін'єкції етанолу через пряму кишку зменшують простатуна третину і знімають тиск на сечовий міхур і пеніс.

Як повідомляв портал "Знай.uа", помірне вживання алкоголю зменшує ризик госпіталізації.

Також "Знай.uа" писав, що сором'язливі люди частіше за інших страждають від тривоги, яка спричинена надмірним вживанням спиртних напоїв.