Сором'язливі люди частіше за інших страждають від тривоги, яка спричинена надмірним вживанням спиртних напоїв.

Команда вчених з Університету Экстереа вивчила показники 97 дорослих людей і виявила, що інтроверти більш серйозно переживають наслідки похмілля, повідомляє Daily Mail.

Тим не менше, дослідники встановили, що алкоголь дійсно розкріпачує затиснутих людей, так як дозволяє зменшити вплив особистісних і соціальних факторів.

Психологи закликають людей "прийняти власну інтровертність". Це допоможе відмовитися від вживання спиртного у великих кількостях. Дані також показали, що занепокоєння, у свою чергу, може привести до алкоголізму.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

У рамках дослідження вчені відвідали громадський захід, на якому були присутні люди у віці від 18 до 53 років.

На зустрічі їх попросили або випити, або залишатися тверезими. Учасники, які погодилися на алкоголь, заповнили анкету, яка оцінювала рівень їх занепокоєння у шосту годину вечора.

Питання стосувалися того, як часто вони уникають незнайомих людей і наскільки їм некомфортно в незнайомих ситуаціях.

Через дві години дослідники попрасили добровольців пройти другий тест на сполох.

Наступного дня о десятій годині ранку учасники знову пройшли тест.

Їх також запитали, як часто вони п'ють і як вони почуваються на наступний день, щоб визначити будь-які ознаки розладу, викликаного вживанням алкоголю.

Медики виявили помірний зв'язок між відчуттям неспокою і стражданням, але тільки серед тих, хто перебуває в "групі підвищеної сором'язливості".

На подив дослідників, рівень тривоги учасників лише незначно змінився після вживання шести доз алкоголю.

Результати суперечать попереднім дослідженням, у ході яких було встановлено, що тварини стають більш дратівливими при контакті з з'єднанням етанолу.

На відміну від попередніх випробувань, в даному дослідженні оцінювалися наслідки вживання алкоголю в соціальному середовищі, а не у лабораторії. Тому дослідники вважають, що їх результати "більш достовірно демонструють реальний алкогольний ефект".

Нагадаємо, медики розділили завзятих любителів алкоголю на п'ять типів, які можуть проявлятися в різних вікових категоріях.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вчені виявили білковий механізм, який допоможе пояснити природу алкоголізму.

Також "Знай.uа" писав про 6 способів кинути пити сьогодні.