У статті "Inside the world of Ukraine’s women warriors" ("У світі українських жінок-воїнів") розповідається про жінок, які пішли захищати свою країну від російської агресії. Повідомляється, що з початку конфлікту на Донбасі у бойових діях брали участь не менше 17 тис. жінок, у тому числі військові медики, інженери, санітари і медсестри. Про це повідомляє Newsweek.

Так американський фотограф Сара Бленсер створила серію унікальних знімків українок, які воюють на Донбасі.

Героєм статті зарубіжного видання стала Валерія Бурлакова. Вперше дівчина побувала на Донбасі в 2014 в якості журналіста, щоб розповісти про насильство між українськими військовими та проросійськими сепаратистськими силами.

Після тижня висвітлення війни в Пісках Бурлакова вирішила, що писати про це недостатньо: вона хотіла боротися за свою країну.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

"Я не могла залишатися осторонь, - каже 30-річна Бурлакова. - Я повернулася до Києва на три дні, звільнилася з роботи і повернулася в Піски в якості солдата".

"Я не покину Донбас з власної волі, бо кожен метр землі тут наповнений кров'ю наших хлопців", - каже Лера, додаючи, що багато її колег із сусідніх міст оточені повстанцями. "Я не піду додому, поки вони не отримають шанс повернутися додому".

Сара Бленсер провела на Донбасі два тижні.

"Перше, що я помітила, було те, скільки там було дівчат і молодих жінок", - каже фотограф. "Вони всі роблять те ж, що і чоловіки, і всі вони видавалися неймовірно сміливими".

Настя та її 7-річна дочка на своїй кухні в Києві. Настя регулярно відправляється на передову, залишаючи двох дітей.

Двоє офіцерів українських збройних сил йдуть коридором обстріляної школи в селі Широкіно в Маріуполі.

Солдати з правого сектора відпочивають на базі лінії фронту Дебальцеве в Донбасі.

Медсестра у своїй кімнаті на базі української армії на лінії фронту Бахмут.

Ніка, 24 роки, снайпер української армії, на лінії фронту Бахмут на сході України.

Маріана, 29 років, є співробітником прикордонного патруля в Маріуполі на сході України. Вона була в армії протягом п'яти років і перебувала на передовій лінії війни більше шести місяців.

Нагадаємо, 90-річна пенсіонерка пожертвувала бійцям на Донбасі неймовірну суму.

Як повідомляв портал "Знай.uа", бездомний знайшов пакет з тисячами доларів. Його рішення вразило весь світ, на таке здатні одиниці.

Також "Знай.uа" писав, пятый рік війни, тисячі життів на кону, переживання, безсонні ночі військових, волонтерів і рідних…Все це стало для нас буденністю, на яку, на жаль, перестали звертати увагу.