"ПриватБанк" попередив українців про новий вид шахрайства. Злодії виманюють в людей гроші з банківської картки за допомогою соціальної мережі Instagram.
Про це повідомив керівник напрямку Інновацій в Приватбанку Єгор Аветисов на своїй сторінці в Facebook.
Шахраї створили фейковий аккаунт "Приватбанку" в Instagram під виглядом офіційного профілю банку. Там вони проводили розіграші та акції з обіцянкою фінансової вигоди за деякі дії. За даними банку зловмисники намагалися залучити 10 тисяч передплатників з обіцянкою виплатити 500 гривень всім, хто повідомить номер своєї карти.

"Ця сторінка створена 21 годину назад. І на ній вже 6500 користувачів. За підписку обіцяють 500 грн. Люди реально відправляють свої гроші та реквізити карт цим товаришам, а потім приходять на наш офіційний аккаунт і починають розповідати, що вони виконали умови акції.Напередодні виборів ця картина мене засмучує особливо сильно", - йдеться в повідомленні.

Нині відомо, що майже шість з половиною тисяч людей скидали злодіям свої реквізити. Крім цього, подібні фейкові аккаунти виявили Telegram, де близько 670 осіб також стали жертвами обману. Однією з умов шахраїв вимога опублікувати в сторіз-Instagram з посиланням на підроблений аккаунт номер своєї банківської картки. Все це необхідно було окремо вислати в особистих повідомленнях зробивши скріншот всього цього.
Важливо відзначити, що даний аккаунт шахраїв досі не заблокований. В Приватбанку зазначили, що не будуть відшкодовувати збиток потерпілим в цій афері.