Від початку 2018 року через каси відділень, банкомати, термінали самообслуговування і систему інкасації Приватбанку було опрацьовано готівкових коштів на суму понад 2 трлн грн, що склало майже п'ятикратний обсяг грошової бази в Україні (за даними НБУ на 1 грудня грошова база в Україні становить 412 млрд грн).

За словами заступника голови правління банку Галини Пахачук, порівняно з 2017 роком, обсяг перерахованої ПриватБанком готівки зріс на 700 млрд грн.

Зростання обороту готівкових коштів в найбільшому банку країни пов'язують з наданням банку статусу уповноваженого для зберігання готівкових коштів НБУ, в той же час клієнти банку все частіше оплачують покупки та послуги картами і смартфонами.

"Серед клієнтів Приватбанку в 2018 році кількість безготівкових оплат зросла на 23%, і в найближчі роки ми прогнозуємо подальше зниження частки готівкових розрахунків, – наголосила Галина Пахачук. – Але поки готівкові гроші домінують в економіці країни, ми забезпечуємо якісний сервіс з обробки та зберігання готівки, інкасації торгівлі і банків".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше повідомляли, що ПриватБанк заблокував картки українців. Найбільший український банк "ПриватБанк" розпочав блокувати оплату в точках компанії "Нова пошта".

В установі відразу ж розповіли, що блокування відбувається виключно через те, що підприємства проводять фінансові операції з коієнтами, як перерахунок на карту для зменшення витрат.

Нагадаємо, ПриватБанк подав апеляцію на рішення суду, продовження епопеї з пошуком 3 млрд $.

Як повідомляв "Знай.ua", Україна знову судиться з Коломойським.

Також "Знай.ua" писав, що Приватбанк збираються продавати.