У Нацбанку знову заговорили про продаж націоналізованого ПриватБанку. Про подальшу долю найпопулярнішої в Україні фінустанови розповіла перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Нового власника для ПриватБанка збираються знайти до 2020 року.

Сьогодні ця фінустанова працює досить успішно серед інших банків на українському ринку, за словами Рожкової. Тому на даний момент про продаж мова не йде. До цього питання мають повернутися наступного року.

"Це все треба юридично і структурно вирішити, тому що, якщо буде заходити інвестор, будь-хто, він не хоче мати таких Легасі-питань для себе. Тому я думаю, що якраз з 2020 року вже можна буде починати підготовку (про можливу приватизацію, - ред.)", - заявила представниця Національного банку.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Катерина Рожкова

Стосовно того, хто може стати наступним власником ПриватБанку, Рожкова зазначила, що це має бути той, хто не боїться ризикнути.

"Такий великий банк, хто може бути інвестором або власником - це якась велика фінансова група. Це не може бути приватна особа, тому що ризики дуже великі", - резюмувала Рожкова.

Додамо, 18 грудня 2016 року Кабінет міністрів України підтримав пропозицію Національного банку і Ради фінансової стабільності про націоналізацію "ПриватБанку" у повну власність України.

Нагадаємо, у ПриватБанку стався масштабний збій. Клієнти не могли зняти готівку з банкоматів. Також вийшла з ладу система інтернет-банкінгу.

Як повідомляв раніше Знай.ua, аналітики склали список найбільш прибуткових та збиткових фінустанов в Україні. Серед них назвали найприбутковішим станом на жовтень 2018 ПриватБанк.

Також Знай.ua писав, що українцям пояснили, як не стати жертвою шахраїв та вчасно розпізнати фальшиві гроші. Найчастіше підробку виявляють у закладах харчування, супермаркетах та навіть у метро.

Дивіться: ПриватБанк розпродає нерухомість