Перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова відповіла на питання про можливий продаж АТ КБ "ПриватБанк". Про це повідомляє УНН.

"ПриватБанк сьогодні працює дуже непогано. Серед державних банків він, напевно, найбільш ефективний. Але його вже можна порівнювати з недержавними банками. Тому питання потенційного його продажу, я не думаю, що це можна буде розглядати в наступному році, але вже через рік можна буде про це говорити", - заявила Катерина Рожкова.

Іншими словами, можна стверджувати про те, що розглядати питання про продаж "ПриватБанку" зможуть з 2020 року. Також чиновник зазначила, що банк є найбільш ефективним серед державних. За словами Рожкової, на сьогоднішній день ПриватБанк є нормальним з точки зору бізнес-моделі, так і функціонування системи.

"Це все треба юридично і структурно вирішити, тому що, якщо буде заходити інвестор, будь-хто, він не хоче мати таких Легасі-питань для себе. Тому я думаю, що якраз з 2020 року вже можна буде починати підготовку (про можливу приватизацію, - ред.)", - заявила перший заступник глави НБУ.

"Такий великий банк, хто може бути інвестором або власником - це якась велика фінансова група. Це не може бути приватна особа, тому що ризики дуже великі", - резюмувала Рожкова.

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

Як відомо, 18 грудня 2016 року Кабінет міністрів України підтримав пропозицію Національного банку і Ради фінансової стабільності про націоналізацію "ПриватБанку" у повну власність України.

Нагадаємо, в роботі ПриватБанку з 12 грудня до 13 грудня зафіксовано масштабний збій. При спробі провести банківську операцію в інтернеті відбувається автоматичне повернення коштів.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українцям розповіли, яким банкам варто довірять. Днями аналітики опублікували рейтинг найприбутковіших і збиткових фінансових установ України в період за січень-жовтень поточного року.

Також портал "Знай.ua" писав, що Україну чекає інфляція, НБУ умиває руки, люди біжать в обмінники.