Українців чекає ще одне "покращення" у 2019 році. Споживачі, які не мають газових лічильників, платитимуть за газ за збільшеними тарифами.

Таким було рішення суду, куди звернулись облгази та оскаржили нову постанову Кабміну, повернувши в дію стару.

Про це інформують у прес-службі "Нафтогаз України".

Тепер людям нараховуватимуть нормативи майже 10 "кубів", понад 18 і 23 куб. м газу на одну особу, залежно від наявності централізованого гарячого водопостачання або газової колонки.

Старі норми споживання ухвалили ще 1996-го. Тоді газ у побуті був значно популярнішим, ніж зараз. Сьогодні майже нереально спалити на одній плиті 10 "кубів" газу за місяць.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

"Ми повернулися на 20 років назад. Норма зросла втричі. На той час зовсім інша була і структура споживання, і наявність приладів у домогосподарствах. Наприклад, тоді не були поширені такі прилади, як електробойлери, електрочайники, мікрохвильові печі", - каже Олексій Хабатюк, заступник начальника департаменту енергоефективності Нафтогазу.

Щоб змінити ситуацію, потрібно провести повноцінний аудит облгазів. Спеціалісти мають визначити реальний об'єм споживання блакитного паива населенням з використаннім газової плити.


Додамо, за попередніми підрахунками, сьогодні лише в одному Києві без індивідуальних лічильників газу залишається понад півмільйона родин.

Нагадаємо, українці мають шанс отримати компенсацію за неякісне надання комунальних послуг. Споживачі отримають компенсацію в разі, якщо оператор, що надає послуги, не дотримується терміни і не виконує повною мірою свою роботу. Запроваджено гарантовані стандарти якості послуг з електропостачання, компенсації споживачам за їх недотримання.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Кабінет міністрів України заборонив банкам знімати комісії при перерахуванні коштів з сбсидій за комуналку.

Також Знай.ua писав, що інспектори по субсидіях вже вирушили до українців. Громадян чекають перевірки.

Дивіться: Як пройде монетизація субсидій