Серед багатьох українців почастішали скарги на сусідів, які отримують державну соціальну допомогу. У Мінсоцполітики розповіли, що до одержувачів субсидій можуть прийти в гості соціальні інспектори і влаштувати так звану перевірку.

Про це стало відомо завдяки повідомленням на офіційному сайті Мінсоцполітики.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Такий варіант може статися в разі, якщо українці безпосередньо звертаються за оформленням пільг, але при цьому вони не потрапляють під загальні правила та критерії отримання субсидії. І в деяких випадках інспектори можуть вибірково приходити до субсидіантів, якщо на них хтось із сусідів поскаржився, зателефонувавши на гарячу лінію Міністерства соцполітики.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При цьому в самому відомстві зазначили, що на сьогоднішній день шахрайство з субсидіями було виявлено всього в декількох випадках. Найчастіше люди скаржаться по телефону на роботу самих працівників органів соціальної підтримки, наприклад, що їх неправильно проконсультували або відмовили у видачі субсидії.

Також у відомстві уточнили, що для таких скарг існує зовсім інший номер телефону, і українці не повинні плутати гарячі лінії.

Варто нагадати, що монетизація субсидій в Україні проходитиме в 2019 році в три етапи. Зараз вже відомо, що на першому етапі, який розпочнеться з 1 січня 2019 року монетизацією субсидій зможуть скористатися тільки ті сім'ї, які вперше звертаються за державною допомогою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що для українців новий 2019 рік принесе багато нововведень, підвищень, подорожчань. Але про це ми дізнаємося, як кажуть, по ходу справи. А зараз відомо, що в новому році держава виділятиме більше грошей для так званих "добових" та "лікарняних".

Нагадаємо, заробітчани принесли Україні колосальні суми: куди йдуть гроші.

Як повідомляв Знай.uа бюджет на 2019 рік набув чинності: що зміниться в житті пересічного українця.

Знай.uа писав, в Україні почалася монетизація субсидій: дізнайтеся, хто отримає допомогу першим.