Безхатьків планують вигнати із центрального залізничного вокзалу Києва.

Таке рішення озвучив міністр інфраструктури Володимир Омелян. Зазначається, що Укрзалізниця та поліція домовилися про посилення контролю на вокзалі, передає Сегодня.

Відео розбірок зняли на залізничному вокзалі Києва. Все відбувається на очах у перехожих, яким ця колоритна пара схоже, байдужа. Жінка з розбитим носом і підбитим оком вставати не поспішає.

Найбільше дошкуляє присутність безхатьків численними крадіжками.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

У Міністерстві інфраструктури вирішили на залізничному вокзалі більше не буде крадіжок і небажаних осіб без певного місця проживання.

"Буде розміщено 50 співробітників спецпідрозділу ТОР, плюс в цьому місяці ми запускаємо систему відеоспостереження, до якої матиме доступ поліція. Після запуску всіх систем ми наведемо там повний порядок, і люди будуть відчувати себе там безпечно, затишно і комфортно", - розповів міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Що думають про ініціативу бездомні люди. Володимир погодився поговорити, коли купили йому чаю. Розповів, більше 10 років ночує на вокзалах. На київський приходить погрітися, іноді поспати. Але це виходить не завжди.

"Балончика в очі бризкають і кийками можуть побити, я ось пару днів тому по животу отримав з ноги", - розповідає чоловік.

Кількість безхатьків не зменшується. Тут щонеділі їх годують благодійними обідами громадські організації. Приходять з десяток нужденних. Але деякі з них досить агресивні.

У Мінінфраструктури кажуть: щоб таких випадків хуліганства, а ще крадіжок і злодійств на вокзалі більше не було, потрібен як мінімум місяць. А до кінця року сподіваються навести порядок на вокзалах найбільших міст України.

Нагадаємо, Укрзалізниця зійшла з розуму остаточно: пасажири показали "ноу-хау" з пакетів і монтажної піни

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Українці знову спізнювалися до Борисполя: збій в роботі Укрзалізниця виправдовує шедеврально

Також Знай.ua" писав про те, що Багатостраждальний експрес "Київ-Бориспіль" знову нікуди не їде: "гордість" Гройсмана розлютила українців