У мережі з'явилася інформація про те, що популярний комік і шоумен, а нині кандидат у президенти України Володимир Зеленський постраждав від злочинних дій невідомих хакерів.

Докази інциденту з'явилися в мережі і супроводжуються коментарем: "Важливо. Сторінку зламали. У кого подібна проблема? Відпишіть будь ласка, будемо розбиратися. Віримо, що все запрацює".

Варто відзначити, що між зникненням інформації зі сторінки у соціальній мережі та виборчою кампанією коміка може простежуватися тісний зв'язок, оскільки дії невідомих були спрямовані на припинення роботи сторінки zeteam2019.

Сайт, який Зеленський створив після того, як оголосив про своє рішення балотуватися в президенти, вже зламували – через кілька хвилин після запуску. Як заявили в команді шоумена, сайт піддався DDos-атаці.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Як тоді заявили, через хвилину після запуску сторінки на заповнення форми попрямувала величезна кількість запитів, яка досягло позначки в кілька мільйонів. В результаті сервер просто не витримав такого напруження і відмовився працювати.

Також варто зазначити, що попередня атака обійшлася організаторам в кругленьку суму, адже командою Зеленського було зроблено дуже багато для безпечної роботи ресурсу. Сервери, на яких розміщувалася сторінка кандидата, знаходиться в Америці.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що від атаки хакерів постраждали німецькі депутати, дані яких виклали в мережу. Зловмисники отримали доступ до банківських рахунків, доручень, листуванні і даними родичів. Як вважають правоохоронці, атака була цілеспрямованою, оскільки були зламані дані лише політиків.

Як повідомляв портал "Знай.uа": популярний український виконавець Святослав Вакарчук написав повідомлення на своїй сторінці в соціальній мережі щодо Томосу про автокефалію української православної церкви, чим викликав неоднозначну реакцію з боку своїх передплатників. В коментарях навіть просять співака надіслати резюме для включення в конкурс копірайтерів.

Також "Знай.uа" писав, що після анонсування популярним українським коміком рішення йти в президенти за добу пропозицію про допомогу йому запропонували понад 130 тисяч українців.