Міжнародні авіалінії України (МАУ) і лоукостер Ryanair змінюють правила перевезення багажу. Нововведення діють на усі придбані квитки, починаючи з листопада 2018.

Відтепер пасажири доплатять за перевищення норм. Виняток буде для пасажирів з "пріоритетною посадкою" (Priority Boarding коштує 6-8 євро) можуть брати його з собою в салон разом з маленькою поклажею.

Раніше звичайним пасажирам без Priority Boarding дозволялося здати габаритну поклажу в багажне відділення безкоштовно.

Згідно нових правил, пасажири, які хочуть взяти з собою додаткову валізу доведеться доплатити приблизно 8-10 євро (якщо його вага не перевищує 10 кг). За більш великоваговий вантаж — до 20 кг —потрібно буде заплатити вже 10-50 євро. А за кожне кіло переваги ще 11 євро.

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."
Показати ще

Ryanair назвав допустимий розмір малого ручного багажу збільшили з 35x20x20 сантиметрів до 40х20х25.

В МАУ теж все по-новому: пасажири з квитками, вартість яких не входить перевезення багажу, зможуть взяти в салон літака одну ручну поклажу до 7 кг з розмірами не більше 55х40х20 див. Квитки, включають оплачений багаж, а також преміум-економ пасажирів на далекомагістральних рейсах, зможуть провезти з собою додатково вантаж вагою до 5 кг і габаритами, не перевищують 40х30х10 див.

Клієнтам бізнес-класу зможуть взяти ручну поклажу вагою до 12 кг. При далекомагістральних перельотах бізнес-пасажирам дають добро відразу на три поклажі: два місця по 15 кг з розмірами кожного, не більше 55х40х20 см, а також ще один вантаж до 5 кг з розмірами, що не перевищують 40x30x10см.

Нагадаємо, пасажирам пояснили, за яких умов пони можуть повернути кошти за неякісні авіапослуги.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, мандрівникам підказали, як купити дешевші квитки на літак.

Раніше портал Знай.ua писав, що українцям розповіли, як зекономити, подорожуючи Австрією.