Під час новорічних свят люди не застраховані від проблем з травленням, часто переїдають і потім кілька днів мучаться з болем та важкістю в животі.

Що ж врятує від цих неприємних наслідків, розповіла на сторінці в Facebook в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Спеціаліст пояснила, чи корисно вживати ферментні препарати, що допоможуть швидше перетравити їжу.

За словами Супрун, подібні препарати - не порятунок від переїдання. Найкращим способом, щоб вберегтися від цього, запевняє чиновниця, це їсти менше та не сподіватися на силу таблеток.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Все тому, що організм людини містить природні ферменти, які допомагають розщеплювати їжу – травні ферменти, які виробляє ротова порожнина, тонкий кишківник, підшлункова залоза. Основними з них є амілаза, яка розщеплює вуглеводи, протеаза розщеплює білки, а ліпаза – жири.

"Є хвороби, через які ці ферменти не утворюються як слід. В цьому випадку й необхідні ферментні препарати. Ці ліки розроблені і вивчені передусім для пацієнтів з екзокринною підшлунковою недостатністю, муковісцидозом (спадкова хвороба), раком підшлункової залози чи після оперативних втручань на шлунку. Їм необхідні такі препарати, що в різних пропорціях містять важливі ферменти", - пише у пості на сторінців в соцмережі спеціаліст.

Супрун радить не захоплюватися такими препаратами з ферментами лише для того, щоб більше з’їсти. Сучасна медицина не має достатньо доказів щодо безпечності та ефективності цих ліків при переїданні, порушенні дієти чи якщо є печії.

перед тим, як приймати подібні лікарські засоби, необхідно переконатися, що в організмі не вистачає ферментів. це покаже аналіз. Тому перед вживанням ліків слід відвідати лікарі та здати аналізи. Лікар також призначає необхідну дозу, а от самому пити таблетки скільки хочеться - може мати негативні наслідки для здоров'я.

Нагадаємо, в МОЗ попередили про спалах серйозного захворювання. Українців закликають пройти вакцинацію собі та дітям.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, у столиці від грипу померло двоє людей за одну добу.

Раніше портал Знай.ua писав, що у Міністерстві охорони здоров'я дорослим українцям порадили робити щеплення проти грипу та вірусу папіломи людини.

Дивіться: Як не переїдати від стресу