У Києві за добу від грипу померло дві жінки. Як повідомила інфекціоніст, завідувач кафедри інфекційних хвороб НМУ ім. А. Богомольця Ольга Голубовська. Передає "Укрінформ".

"У Києві сьогодні вночі і вранці від грипу групи А померли дві людини: жінки 47-ми і 86-ти років. Обидві входили до групи ризику - мали цукровий діабет (у першому випадку - вперше, пацієнтка не знала про свій діагноз). Також хворі пізно звернулися за медичною допомогою - після 5-го дня хвороби", - сказала Голубовська.

Як повідомляє лікар, вірус грипу А було виявлений завдяки швидким тестам, але допомогти жінкам уже не вдалося. Одна загинула вранці, друга - вночі.

Раніше повідомлялося, що головний лікар Київського міського центру здоров'я Отто Стойка в коментарі кореспонденту УНН розповів, як уберегти себе від інфекцій.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Є захист специфічний, який виробляє специфічний захист імунітету від грипу певних штамів — це вакцинація. Це захист від 4 штамів найбільш ймовірних, агресивних вірусів". Отто Стойка

За словами медика, щеплення не здатне захистити організм на 100%, проте зменшує ризик захворіти на 50-60% і значно ефективніше знижує ризик ускладнень після настання захворювання (на 70% захищає від ускладнень і на 90% — від смерті).

Стойка зазначив, що хворі на грип та ГРВІ більше страждають від ускладнень, ніж від самого грипу. Іноді такі ускладнення викликають навіть смерть.

Медик розповів, що через несприятливі погодні умови взимку, українці менше виходять на вулицю і більше часу проводять в погано провітреному приміщенні і громадських місцях, сприяє поширенню вірусів серед людей.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров'я дорослим українцям порадили робити щеплення проти грипу та вірусу папіломи людини.

Раніше Знай.ua повідомляв, захворюваність на грипп і ГРВІ в Україні перевищила епідемічний поріг.

Також Знай.ua писав, у п'яти областях перевищено епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ.