У п'яти областях перевищено епідпоріг захворюваності на грип та ГРВІ.

В Україні за минулий тиждень, з 3 по 9 грудня 2018 року, від грипу померла одна людина. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

"За минулий тиждень показники захворюваності на грип та ГРВІ перевищили епідемічний поріг - захворіло 203 тисяч 335 осіб, з них 67,3% діти до 17 років", - відзначили в прес-службі, нагадавши, про необхідність вакцинації.

Епідемічні пороги перевищені в Харківській - на 23%, Житомирській, Сумській та Київській - на 12%, Донецькій областях - на 1,1%.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Раніше ми писали, що штам грипу Н1N1 - це найбільш небезпечний вірус. Захворювання протікає бурхливо, дуже швидко гинуть молоді люди. Про це повідомила лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська, передає Голос.ua.

"Грип – це непередбачуване захворювання. Всі його вивчають, він другий за вивченістю після вірусу імунодефіциту. Грип постійно підносить сюрпризи. Говорити про прогнози щодо грипу - справа невдячна. В Україні пік захворюваності може бути до кінця грудня, але може бути і пізніше", - зазначила О. Голубовська.

За словами медика, минулий сезон грипу був досить спокійним. Домінував грип, але несподівано він мав у США надзвичайно важкий перебіг. Там загинуло 80 тис. чоловік від штаму "сінгапур", який ми чекаємо у цьому році у нас, в Україні.

Також раніше повідомлялося, що в Державну службу лікарських засобів та контролю за наркотиками заборонили використання препарату від хвороб серця. Відтепер в Україні заборонений препарат "Ванатекс".

Як наголошується в службі, аптеки повинні позбутися препарату: знищити його або повернути постачальнику.

Раніше повідомлялося, що в Україні помістили в карантин популярне лікарський засіб для симптоматичного лікування застуди "Колдфлю". Про це стало відомо з розпорядження Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками.

Нагадаємо, батьки з російського міста Рязань лікували свого новонароджену дитину молитвами.

Як повідомляв портал Знай.uа з аптек зникнуть найпопулярніші товари. Де їх тепер шукати українцям?

Знай.uа писав про те, що в Одесі померла відома телеведуча і фармацевт.