У Хмельницькому на поруки відпустили раніше затриманого бійця спецпідрозділу "Альфа" Віталія Тарадая. "Альфівца" підозрюють у розстрілі активістів Евромайдана, який відбувся у Хмельницькому в лютому 2015 року.

Як відомо, в лютому 2014 року перед хмельницькою будівлею обласного управління СБУ проводився мітинг, в ході якого місцеві жителі вимагали від СБУ не відправляти спецпідрозділ в Київ. У самий розпал мітингу в натовп, який зібрався на вході в управління і перед самим будинком, раптово випустили чергу з кулемета Калашникова.

В результаті інциденту четверо людей отримали вогнепальні поранення, від яких одна з місцевих мешканок через кілька днів померла в лікарні. На наступний день, 20 лютого 2014 року керівництво СБУ Хмельницька визнало провину в трагедії.

Через кілька років, у червні 2018 року в розслідуванні з'явився новий підозрюваний – боєць підрозділу Альфа Віталій Тарадай, який на той момент проходив військову службу і знаходився в районі Станиці Луганської. Через кілька місяців, у грудні 2018 року судом було прийнято рішення про домашній арешт.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Згодом домашній арешт так і не був продовжений, а підозрюваного, за рішенням судді, відпустили на поруки якогось полковника, дані якого у справі засекречені. Прийняте рішення залишиться в силі до березня 2019 року.

Перед пом'якшенням міри запобіжного заходу до підозрюваного зняли підозри у важкій статті, передбаченій ч. 2 ст. 121 КК України – нанесення умисних тілесних ушкоджень з метою залякування. Тепер Тарадая підозрюють у перевищенні службових повноважень, нанесенні тяжких тілесних ушкоджень з необережності і вбивстві з необережності.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що невідомі зловмисники спиляли у Львові шестиметровий хрест, який знаходився на місці соместной молитви кількох громад на горі Баба Рід. Пам'ятка простояла там 25 років.

Як повідомляв портал "Знай.uа": громадська рада міжнародних експертів в ході першого публічного засідання відхилив усі вісім кандидатур на посаду суддів Вищого антикорупційного суду, оскільки вони викликають сумніви.

Також "Знай.uа" писав, що американський експедиційний корабель увійшов у Чорне море, чим неабияк налякав російський військових.