Засудженого званим судом Криму фігуранта справи "українських диверсантів" Євгена Панова етапують в одну з колоній російського Омська.

Про це повідомляють Крим.Реалії.

"Після того, як його вивезли з Криму, а це вже більш ніж місяць – у нас із ним немає ніякого зв'язку, і ми навіть не знаємо точно, де він. Але вдалося дізнатися, що Женю, швидше за все, етапують в одну з колоній в Омську. Ми знаємо, що він уже проїхав Оренбург, Челябінськ і Тюмень", – розповіла мати Панова Віра Котелянець.

Окрім того жінка повідомила, що зв'язалася з російськими правозахисниками і українським консулом у Новосибірську. Вони пообіцяли, що будуть відслідковувати переміщення Панова.

Популярні новини зараз
Скільки насправді чоловіків можуть мобілізувати: військовий розкрив неочікувану правду Українцям дали надію: які комунальні тарифи пообіцяли не чіпати Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

ФСБ
ФСБ

Брат Панова Ігор Котелянець додав, що кінцевим пунктом етапу може стати колонія в Омську. 6 грудня 2018 року Панова етапували з СІЗО Сімферополя до Краснодара.

Нагадаємо, відеозвернення до російського президента Володимира Путіна записали волонтери та родичі ув'язненого фігуранта справи "кримських диверсантів" Євгенія Панова.

Вони просять звільнити українця, якому 6 червня виповнилося 40 років. Відповідний ролик опублікували в соціальній мережі Facebook на сторінці групи Євромайдан SOS.

У підписі до відео йдеться про те, що кілька днів тому суд Сімферополя на незаконних підставах продовжив Панову арешт до 7 серпня.

Як повідомляв раніше Знай.ua, У Криму окупанти посадили в карцер фігуранта "справи українських диверсантів" Андрія Захтея. Йому приписують "порушення режиму перебування в СІЗО".

Про це повідомила дружина Захтея Оксана виданню "Крим. Реалії". За її словами, Захтея відправили у карцер на дві доби, не повідомивши причини покарання.

Також Знай.ua писав про те, що "Київський районний суд" анексованого Сімферополя продовжив арешт трьом "українським диверсантам" Володимиру Дудці, Дмитру Штыбликову і Олексію Бессарабову.